Marko Bela a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca programul electoral UDMR este gata, desi candidatii nu au fost inca lansati. Programul UDMR pentru urmatorii patru ani se concentreaza pe dezvoltarea Ardealului.

Desi lansarea candidatilor UDMR este programata abia in octombrie, presedintele Partidului, Marko Bela a declarat ca sambata trecuta a fost adoptat, la Targu Mures, in cadrul reuniunii reprezentantilor UDMR, programul electoral pentru campania din aceasta toamna.

Prioritatea acestui program electoral este, pe langa dezvoltarea Ardealului, si rezolvarea problemei de autonomie a tinutului secuiesc, programul UDMR intitulandu-se “modernizare si autonomie”.

Programul pentru Romania

Marko Bela a declarat de asemenea ca, desi programul partidului sau se concentreaza pe Transilvania, mesajul electoral al UDMR se adreseaza intregii societati romane. In acesta privinta, UDMR-ul isi doreste, la fel ca si PDL-ul, modificarea constitutiei. Desi Marko Bela considera ca un sistem bicameral este mai bun pentru societatea noastra “multicolora si diversa din punct de vedere cultural”, acesta isi propune, prin actiunile UDMR, modificarea sistemului intr-un sistem unicameral.

Sistemul unicameral este mai simplu, dar prezinta si dezavantaje, si anume o slaba exprimare a diversitatii culturale”, a declarat Marko.

"Noi am putea da 4 sau 5 premieri"

Marko Bela a declarat ca UDMR-ul ar putea pregati patru sau cinci personae pentru functia de prim-ministru.

Noi am putea avea personae care ar putea sa faca fata.”, a declarat presedintele UDMR.

In ceea ce priveste decizia Presedintelui in privinta ministrului Pacuraru, Marko Bela a declarat ca nu este deloc surprins, dar nu vede sensul acestei decizii tocmai acum

Suntem la sfarsit de mandate si nu stiu daca mai avea rost aceasta suspendare”, a mentionat Marko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.