Senatorul Marius Marinescu a venit sa-si sustina proiectul, care a trecut de Senat in martie, aratandu-le deputatilor un tablou din anii 50 ca argument ca parcul Bordei este o sursa de inspiratie pentru artisti.

Cu exceptia PD-L, toate partidele au anuntat ca vor vota acest proiect. Reprezentantii PSD au sustinut ca acest proiect este necesar pentru a reda bucurestenilor acest spatiu si stopa "tantaculele" afaceristilor imobiliari pe care i-au sustinut cei de la PD-L, prin fostul primar Adriean Videanu si prin fostul Consiliu General.

Deputatul PSD Aura Vasile a sustinut ca si alte legi ar trebui adoptate pentru a proteja spatiile verzi pentru ca exista informatii ca precedentul Bordei ar putea fi extins si spre alte parcuri, precum IOR sau Tineretului (aflate in sectorul trei administrat de primarul PD-L Liviu Negoita, n.r). Mai mult, pesedistii au amenintat ca ii vor informa pe bucuresteni, prin fluturasi raspanditi in parcuri, cine au fost cei care s-au impotrivit legii. Si cei de la PRM au anuntat ca vor vota pentru si au mai spus ca e nevoie si de alte legi pentru protectia spatiilor verzi, iar reprezentantii PNL si ai Guvernului si-au exprimat si ei sprijinul pentru acest proiect.

Deputatii PD-L, care au votat impotriva, si-au motivat decizia argumentand ca legea este demagogica si inutila, mai ales ca problema a fost rezolvata de Consiliul General al Capitalei, care a redat parcul bucurestenilor in urma cu cateva luni.

"Ati votat pozitiv ceva ce deja s-a facut. Proiectul este propagandistic si ineficient si nu era necesar. Singura eficienta ar putea fi aceea ca parcul Bordei, in loc sa fie in administrarea CGMB trece in cea a Consiliului Local", a declarat Cristian Radulescu.

In replica, Aura Vasile a sustinut ca Videanu a fost de acord sa-i ramana lui Costanda cei 5000 de metri patrati din parc si sa primeasca in plus terenuri si cladiri din Satul Francez.

Si Bogdan Olteanu, PNL, s-a plans ca in CGMB este in prezent o majoritate PD-L-PNG care apara in continuare afacerile imobiliare.

Propunerea legislativa prevede ca toate terenurile si constructiile, in suprafata de aproximativ 40.000 de metri patrati, care fac parte din zona cunoscuta sub numele de Parcul Bordei, sunt declarate de utilitate publica. Potrivit proiectului de lege, expropriator este statul roman, prin Ministerul Mediului, institutie care va indeplini toate formalitatile.

La aceasta ora, din suprafata totala de 33.000 metri patrati a parcului Bordei, 4.600 mp raman in continuare in proprietate privata. Cei 4.600 mp reprezinta terenul vandut de omul de afaceri Costica Constanda unor investitori care doresc sa ridice constructii in aceasta zona. Municipalitatea si-a exprimat dorinta de a recupera si respectiva suprafata, dupa ce a luat inapoi de la Constanda 28.000 mp din parcul Bordei, la schimb cu aceeasi suprafata in Satul Francez.