Vicepresedintele liberal Ludovic Orban a declarat marti pentru NewsIn ca ministrul muncii Paul Pacuraru este victima unei "inscenari penibile" a presedintelui Basescu, in opinia sa, pentru cetateni fiind mult mai important faptul ca Executivul a majorat pensiile in mandatul acestuia.

"Cred ca lucrul cel mai important este ca Guvernul PNL, avandu-l ca ministru al muncii pe Paul Pacuraru, a reusit cele mai mari majorari ale pensiilor din ultimii 20 de ani. Este mult mai important pentru oameni decat inscenarea penibila pusa la cale de presedintele Traian Basescu", a comentat vicepresedintele liberal.

Orban a mai spus ca PNL este singurul partid care a decis ca un ministru al sau sa se prezinte in fata justitiei si a adaugat ca spera ca nevinovatia acestuia sa fie dovedita cat mai rapid in fata instantei.
Liberalii se vor reuni marti dupa-amiaza in cadrul unei sedinte ordinare a Biroului Politic Central. Este de asteptat ca liderii PNL sa discute despre situatia creata prin suspendarea lui Pacuraru, in sensul in preluarii atributiilor acestuia.

Presedintele Traian Basescu l-a suspendat luni din functie pe ministrul muncii Paul Pacuraru, avand in vedere ca DNA a inceput urmarirea penala a acestuia, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis marti NewsIn.

Ministrul Muncii s-a prezentat la DNA, pe 19 septembrie, unde a fost chemat, potrivit unor surse judiciare, pentru a i se aduce la cunostinta invinuirile de luare de mita. Pacuraru a declarat ca, in dosarul lui, care se afla la DNA, luarea de mita este "o infractiune conexa, nu directa", si are in spatele ei "zero lei si zero bani".

DNA a sesizat Senatul, pe 18 aprilie, pentru a cere inceperea urmarii penale in cazul ministrului Paul Pacuraru. Senatul Romaniei a decis, in data de 26 august, ridicarea imunitatii parlamentare a ministrului muncii Paul Pacuraru si a fostului ministru al economiei, senatorul PC Codrut Seres.

Presedintele Traian Basescu l-a suspendat pe ministrului apararii Teodor Atanasiu, in 2006, dupa ce puratorul de cuvant al presedintiei, Adriana Saftoiu (in prezent candidat PNL pentru alegerile parlamentare) a depus o plangere penala impotriva acestuia. Dupa plecarea lui Atanasiu de la minister, procurorii au decis neinceperea urmaririi penale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.