PD-L a decis, luni, in Colegiul Director, sa renunte la o initiativa legislativa promovata de vicepresedintele democrat-liberal Ioan Oltean, potrivit careia parlamentarii care au parasit partidul sub sigla caruia au fost alesi sa nu mai poata candida decat ca independenti.
Surse din PD-L au declarat, luni, pentru NewsIn, ca decizia s-a luat in unanimitate, avandu-se in vedere argumente de ordin constitutional. Potrivit surselor citate, o eventuala cerere de retragere de pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor n-ar avea sanse prea mari de izbanda din punct de vedere procedural, insa varianta luata in calcul este ca la dezbaterea legii initiatorul sa anunte in plen ca nu mai sustine proiectul.

Legea initiata de Ioan Oltean si inregistrata la Parlament in 2006, viza "migratia parlamentara" si prevedea ca senatorii si deputatii care in legislaturile anterioare au parasit grupurile parlamentare pe listele carora au obtinut madatul si s-au alaturat altor grupuri parlamentare sau si-au desfasurat activitatea in afara acestora sa poata candida numai ca independenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.