Membrii PNTCD sunt obligati, in baza unei decizii a Biroului National de Conducere, sa depuna o declaratie olografa cu privire la colaborarea lor, in orice forma, cu Securitatea, a anuntat, astazi, presedintele formatiunii, Radu Sarbu, citat de NewsIn.
„Pana la data de 1 noiembrie toti membri PNTCD trebuie sa depuna o declaratie olografa cu privire la eventuala colaborare cu Securitatea, in sensul cel mai larg al cuvantului, nu numai ca politie politica. Aceste declaratii olografe se vor centraliza la secretariatele organizatiilor judetene si vor fi analizate pana la data de 15 noiembrie”, a declarat Sarbu in cadrul unei conferinte de presa, adaugand ca membri de partid care nu depun aceasta declaratie se autoexclud.

Liderul PNTCD a mai spus ca, al finalul analizei, se vor da publicitatii unele date statistice, iar demersul a fost initiat deorece Romania este condusa in continuare de oligarhie care a confiscat Revolutia din ’89.

„Mi s-a parut important ca, spre deosebire de fostul presedinte Milut, care considera ca discursul antisecurist al PNTCD este perimat si contraproductiv, mie mi se pare, dimpotriva, mereu actual, pentru ca Romania este in continuare condusa de o oligarhie formata din cei care au confiscat Revolutia din decembrie 1989”, a mai afirmat Sarbu.

Acesta a spus ca membri care au semnat acord de colaborare nu vor fi exclusi si ca acest demers apartine doar partidului, fara sustinerea CNSAS. "Noi nu ii expludem daca au colaborat. Vrem sa stim, in ce forma. Sunt convins ca sunt foarte multi care au semnat angajamente de informatori si nu au facut niciodata rau, dar vrem sa stim acest lucru”, a mai precizat Radu Sarbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.