Boc a precizat ca PD-L doreste sa ofere noului Parlament peste 5 milioane de semnaturi in favoarea instituirii unui Legislativ unicameral si astfel un argument pentru declansarea procesului de revizuire a Constitutiei. De asemenea, liderul democrat-liberal a declarat ca PD-L doreste eliminarea pensiilor parlamentarilor pe care le-a catalogat drept un privilegiu si o sfidare la adresa pensionarilor de rand.

Emil Boc a sustinut ca parlamentarii partidului "au fost prin multiple voci" impotriva instituirii pensiilor pentru senatori si deputati, iar PD-L va propune modificarea legii in acest sens, "imediat dupa ce va castiga puterea in luna noiembrie".

Liderul PD-L a reluat astazi argumentele aduse cu o zi in urma, cand anuntase agenda Colegiului Director. Emil Boc a spus ca desemnarea actualului Parlament este similara, deci "nu se justifica sa avem doua Camere". Un alt rationament pentru care PD-L militeaza pentru un Legislativ monocameral este, potrivit lui Emil Boc, eficienta scazuta in adoptarea legilor.

Si PSD a elaborat o propunere de revizuire a legii fundamentale, ce a fost transmisa spre aviz Consiliului Legislativ pe data de 8 septembrie. Pesedistii vor eliminarea imunitatii penale a tuturor demnitarilor si ca CSM sa fie cel care numeste procurorii sefi. De semenea, pesedistii vor sa reduca atributiile presedintelui, in sensul in care ministrii sa nu mai fie numiti de catre seful statului.