Calin Popescu Tariceanu, presedintele PNL, a tinut sa mentioneze, in cadrul ceremoniei de lansare a candidatilor, ca in Romania nu exista decat doua partide, si astfel doua viziuni politice: PNL (partidul de orientare de dreapta) si PSD (formatiunea de stanga).

PDL-ul si PRM-ul au fost mentionate doar la categoria „rusinii”, Tariceanu considerand ca singurul lor scop este blocarea votului uninominal.


REALITATEA.NET - PNL își lansează astăzi candidații pentru alegerile parlamentare

Cuvinte de lauda


Tariceanu a tinut sa aminteasca si de „conflictul de idei si interese” de saptamana trecut dintre PNL si PSD. Acesta amintind de votul PSD-ului impotriva initiativei de a oferi calculatoare gratuite elevilor de calsa a 9-a si a 10-a.

PSD vrea sa blocheze viitorul tinerilor doar pentru interese electorale meschine”, a declarta Presedintele PNL.

Acesta a adougat ca, spre diferenta de PSD, PNL-ul, „prin continuarea proiectelor de dreapta, poate conduce Romania spre a deveni a saptea putere economica a lumii”, a declarat liderul liberal.

Vedetele listelor de candidati

Liberalii politici vor candida in acesta toamna alaturi de vedete cu o mai mare notorietate decat a lor. Acestia au adus pe listele de candidati si personalitati din afara partidului, printre acestia se numara, Adriana Saftoiu, fost consilier prezidential, Petre Roman, fost prim-ministru si Catalin Harnagea, fosul sef al SIE. De asemena, nelispiti de pe liste au fost si actorii si cantaretii, printre acestia se numara: Dida Dragan, Furdui Iancu si Florin Calinescu.

Cu un asemena arsenal de personalitati prezente pe listele lor de candidati PNL estimeaza ca va obtine minim 23% din voturile alegatorilor.

Liberalii au declarat de asemenea ca doresc sa intre la guvernare, lasand deschisa orice formula de coalitie, atat cu PDL, cat si cu PSD. Insa acestia au delcarat ca atat timp cat PDL-ul nu se debaraseaza de Traian Basescu si continua sa il susina de Teodor Stolojan pentru functia de premier, o colaborare cu acestia este imposibila.

Mircea Geoana contraactaca


Presedintele PSD, Mircea Geoana, a profitat si el de lansarea candidatilor PNL de astazi pentru a-i acuza pe liberali. Acesta a acuzat Guvernul PNL ca a "marcat o serie din lovitura marilor tunuri pe care le pregateste la final de mandat" prin hotararea ce stabileste competenta comisie ce stabileste administratorul Fondului Proprietatea.

Aceasta comisie primeste prin decizia Guvernului dreptul de taia si spanzura in ceea ce priveste cel mai important fond de active a Romaniei in care intra toate marile intreprinderi aflate in proprietatea statului, adica banii romanilor", a declarat Mircea Geoana.

"Este absolut inacceptabil ca acest Guvern sa transforme un fond de 5 miliarde de euro in pusculita de partid a liberalilor", a adaugat presedintele PSD.