Eurodeputatul Laszlo Tokes a declarat, sambata, la Arad, ca a propus presedintelui Traian Basescu organizarea unei intalniri intre liderii maghiari din Romania si cei ai partidelor politice pentru a se ajunge la o intelegere pentru realizarea autonomiei, transmite corespondentul NewsIn.

"Trebuie sa ajungem la o relatie de parteneriat cu politicul roman. Am propus chiar si presedintelui Traian Basescu organizarea unei mese rotunde la care sa participe actorii vietii politice magiare si politicul roman, sa ajungem la o intelegere intre romani si maghiari pentru a putea realiza autonomia“, a declarat Laszlo Tokes, care a mai adaugat ca si bisericile pot lua parte la aceste negocieri.

Eurodeputatul a mai afirmat ca „fara acordul si intelegerea cu romanii nu se poate realiza autonomia“. "Nici macar Parlamentul Europei nu poate impune asa ceva. Parlamentul Europei poate cataliza acest proces, dar, pana acum, politicul romanesc, indiferent de ce culoare apartine, ignora aceasta revendicare justa a comunitatii maghiare, ba chiar ne ignora ca si parteneri egali. Aceasta atitudine este o ramasita a dictaturii, cand minoritatea are o calitate de gradul doi“, a mai spus eurodeputatul.

Laszlo Tokes a afirmat ca exista un plan despre un sistem intreg de autonomie.

Eurodeputatul Laszlo Tokes a participat, sambata, la Parohia Reformata din Arad, la Conferinta organizata cu prilejul comemorarii a 20 de ani de la actiunea Protopopiatului Reformat de la Timisoara, cu sediul la Arad, „impotriva proiectului de distrugere a satelor al lui Ceausescu“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.