Asociatia Adevar si Dreptate, o organizatie mai putin cunoscuta in conducerea careia se afla Viorel Ene, a depus saptamana trecuta o plangere la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie impotriva lui Dan Voiculescu, in care cere cercetarea acestuia pentru fals in declaratii. Plangerea a fost inregistrata si trimisa Sectiei de Urmarire Penala, a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Parchetului General, Robert Cazanciuc.

"Asociatia Adevar si Dreptate, prin vicepresedintele acesteia, domnul Viorel Ene, va sesizeaza falsul in acte publice comis in repetate randuri de catre presedintele fondator al Partidului Conservator Voiculescu Dan si solicita anchetarea acestuia, stabilirea imprejurarilor in care s-au comis faptele, precum si a vinovatiei", se arata an plangerea depusa la Parchetul General.

Astfel, potrivit lui Viorel Ene, CNSAS a stabilit ca Voiculescu a facut politie politica prin colaborarea sa cu Securitatea. Chiar daca acesta a contestat decizia CNSAS, in cursul audierilor din cadrul Colegiului CNSAS, ale caror transcriere a fost depusa la Tribunalul Bucuresti, liderul PC a recunoscut ca a colaborat cu Securitatea. "Lucrand in comert exterior eram obligat sa-mi castig si eu o paine cand ma intrebau de un cetatean strain ce e cu el sa spun ce stiu despre el", acesta este pasajul din declaratia lui Voiculescu de la CNSAS din 2006 invocat in plangerea de la parchet si care ar arata vinovatia conservatorului.

Ca atare, sustine Ene, declaratiile lui Dan Voiculescu, de necolaborare cu Securitatea, semnate obligatoriu la inceputul mandatului de parlamentar 2000-2004 si al celui din 2004 pana la data demisiei sale, devin falsuri in acte publice.