In 11 septembrie, cazul Catedralei Romano-Catolice Sf. Iosif din Bucuresti, in a carei proximitate se construieste un zgarie nori, a fost dezbatut in Parlamentul European "punand Romania intr-o lumina foarte proasta", sustine deputatul PNL in Parlamentul European, Cristian Busoiu, care acuza grupurile de interese obscure din jurul PDL pentru aceasta situatie.

Fostul primar al Capitalei, Adrian Videanu, a concesionat o suprafata de 116 metri patrati din terenul ocupat de Cathedral Plaza, de langa Catedrala Sf. Iosif, teren care apartinea de fapt Bisericii Reformate Calvine – acuza in mai 2008 primarul Sectorului 1, PNL-istul Andrei Chiliman. Acesta il acuza pe Videanu ca a facut o concesionare ilegala si cerea municipalitatii sa anuleze contractul incheiat in 2005, intre Municipiul Bucuresti si SC Millennium Building Development SRL, prin care aceasta societate primea 116 metri patrati de teren, la intersectia dintre strada Luterana si strada General Berthlot, pentru a construi Cathedral Plaza.

Acuzatiile revin

Dupa ce in mai Chiliman facea aceasta acuzatie, acum si deputatul PNL in Parlamentul European, Cristian Busoiu, vine sa reaminteasca si sa sustina aceasta acuzatie. Acesta acuza cu inversunare PDL-ul, pe care il considera responsabil pentru cele intamplate.

"Desi PDL sustine in toate programele sale politice conservarea patrimoniului spiritual si religios al tarii noastre, faptele liderilor de partid ne dezvaluie doar preocuparea pentru conservarea si de ce nu, extinderea patrimoniului personal al propriilor clienti politici", a declarat Busoiu.

Acesta mai sustine si ca initial acest teren a fost concesionat de Basescu, pe vremea cand acesta era Primarul Capitalei, iar in 2005 Videanu a suplimentat suprafata necesara printr-o noua concesiune.

Probleme la Parlamentul European

Busoian a declarat de asemenea ca acest caz al Catedralei Sf. Iosif a pus Romania intr-o lumina foarte proasta in fata Parlamentului European.

Cazul Catedralei s-a aflat pe agenda de lucru a Comisiei pentru Petitii, in sesiunea din 11 septembrie 2008. Comisia si-a manifestat totala dezaprobare asupra modului in care a fost avizata si autorizata aceasta monstruoasa constructie, cu incalcarea grava a legilor romanesti, dar si a Conventiei pentru Protejarea Patrimoniului Arhitectural European, adoptata la Granada in 3 octombrie 1985 si ratificata de tara noastra.

Foto: Agerpres


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.