Organizatia PD-L Busteni a fost dizolvata, presedintele filialei judetene afirmand ca principalul motiv al acestei decizii il constituie declaratiile politice facute in ultimul timp de primarul statiunii, Emanoil Savin, conform carora ar putea sa candideze din partea PNL, potrivit NewsIn.
"Declaratiile politice facute de catre primarul Emanoil Savin, seful organizatiei Busteni, si lipsa oricarei reactii si analize in interiorul organizatiei fata de iesirile si declaratiile acestuia ne-au facut sa luam aceasta decizie", a spus Roberta Anastase.

Ea sustine ca, in aceste conditii, era necesara o reorganizare a organizatiei. "Acest baleiaj care exista, in cazul sau, intre a candida si a nu candida din partea unui alt partid pentru Parlament, ne-a facut sa credem ca in cazul acestei organizatii a existat o disfunctionalitate si trebuie reorganizata", a mai spus presedintele PD-L Prahova.

De infiintarea unei organizatii noi la Busteni se va ocupa secretarul general al PD-L Prahova, Gheorghe Nastasia, aceasta urmand sa fie inchegata pana la alegerile generale.

Actualul primar PD-L al statiunii Busteni, Emanoil Savin, se afla pe listele PNL Prahova pentru Senat la Colegiul 1 Valea Prahovei. Acesta sustine insa ca nu a decis inca daca va face acest pas. In cazul in care Emanoil Savin va candida la alegerile generale din partea PNL, alegerile locale in statiunea de pe Valea Prahovei ar urma sa fie reluate, conform legii aprobate inainte de alegerile locale, care lasa fara primarie traseistii politici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.