La o zi dupa ce senatorii au decis sa ii ia dreptul presedintelui de a numi procurorii-sefi ai parchetelor, democrat-liberalii sustin ca aceasta modificare a legii exte neconstitutionala.
PD-L va ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) legea aprobata marti, in Senat, prin care procurorii sefi ai DNA, DIICOT si Parchetului de pe langa ICCJ vor fi desemnati de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), excluzandu-l astfel, din acest proces, pe presedintele Romaniei., a anuntat miercuri presedintele acestui partid, Emil Boc, informeaza Realitatea TV.

Acesta sustine ca noua prevedere este neconstitutionala, deoarece legea fundamentala a tarii prevede ca numirea se face de catre presedinte si pentru ca incalca decizia 472/2008 a CCR, care prevede ca o camera decizionala nu poate modifica total sensul unei legi, asa cum a fost ea adoptata de camera sesizata, deoarece acest lucru contravine principiului bicameralismului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.