PSD i-a tradat

Doar reprezentantii PRM au votat alaturi de PD-L motiunea, in timp ce majoritatea deputatilor PSD s-au abtinut, desi PD-L a votat marti in favoarea motiunii lor pe acelasi subiect. Motiunea PSD din Camera Deputatilor avand ca tema tot educatia a fost adoptata marti, cu 141 de voturi pentru, 68 impotriva si doua abtineri. Pentru motiunea PSD au votat si deputatii PC, PD-L si PRM.

In textul motiunii "Nesansa invatamantului romanesc: Guvernarea PNL si Cristian Adomnitei au adus educatia in pragul colapsului", deputatii PD-L cereau revocarea din functie a ministrului Cristian Adomnitei, eradicarea practicii de utilizare ilegala a fondurilor publice destinate educatiei, anchetarea de catre organele abilitate ale statului a abuzurilor facute de actuala conducere a Ministerului Educatiei si Cercetarii, investigarea de catre Corpul de Control al Primului Ministru al modului in care au fost transpuse in fapt obiectivele specifice educatiei din programul de guvernare aprobat de Parlament.

Adomnitei riposteaza

Ministrul Educatiei Cristian Adomnitei a afirmat ca multe din masurile contestate de PD-L in motiunea simpla privind educatia au fost initiate de proprii ministri Mircea Miclea si Mihail Hardau, care acum au devenit acerbi critici si fini cunoscatori ai sistemului.

"De la precedentele alegeri, mandatul a fost detinut de ctre doi ministri ai PD-L, care acum s-au transformat in acerbi critici si fini cunoscatori ai sistemului de educatie. Nu pot sa nu apreciez structurarea pe teme a motiunii PD-L, dar aceasta are un caracter pur beletristic", a declarat Adomnitei la inceputul alocutiunii sale in fata plenului Camerei Deputatilor.

Adomnitei le-a reprosat inca o data pedelistilor faptul ca motiunea ar contine informatii inexacte. "Nu l-ati consultat deloc pe domnul Miclea, pentru care am un respect deosebit, pentru ca daca ati fi facut-o ati fi invatat cate ceva", a incheiat ministrul Educatiei si Cercetrii.