Petre Roman a fost numit, ieri, Inalt Reprezentant al Guvernului Romaniei pentru romanii din strainatate, in cadrul Cancelariei primului-ministru, in functia de consilier de stat, potriviti NewsIn.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a semnat marti decizia privind numirea lui Petre Roman in calitatea de Inalt Reprezentant al Guvernului Romaniei pentru romanii din strainatate, in activitatea sa, acesta urmand a avea ca obiective promovarea si sustinerea intereselor comunitatilor romanesti din afara granitelor.

Potrivit unui comunicat al executivuluiui, acesta va coopera cu Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si va trebui sa cunoasca problemele cu care se confrunta romanii aflati in strainatate si sa identifice, impreuna cu institutiile guvernamentale din Romania, solutiile pentru rezolvarea acestor probleme.

In noua sa functie, Petre Roman urmeaza sa promoveze interesele romanilor aflati la munca in strainatate in relatia cu autoritatile din statele de resedinta si sa comunice eficient cu reprezentantii asociatiilor si organizatiilor romanilor aflati la munca in strainatate si ai asociatiilor reprezentative ale comunitatilor romanesti din afara granitelor.

Potrivit deciziei, in indeplinirea mandatului sau, Inaltul Reprezentant al Guvernului Romaniei pentru romanii din strainatate va conlucra si se va coordona cu ministerele cu atributii pe domeniile care privesc problematica romanilor din strainatate, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Departamentul pentru Afaceri Europene, Ministerul Internelor si Reformei Administrative si va avea sprijinul financiar si logistic al Cancelariei Primului-Ministru pentru desfasurarea activitatilor din mandatul primit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.