PNG-CD spera sa obtina la alegerile parlamentare din acesta toamna 6% la nivel national si opt parlamentari in judetele din Transilvania, a declarat, marti, la Cluj, seful de campanie al partidului, Vasile Tudorache, citat de corespondentul NewsIn.

"Noi speram sa obtinem minimum 6% pe tara. In Transilvania e cam greu, deoarece sunt multi maghiari, dar sper sa obtinem si aici cinci-sase locuri de deputat si doua de senatori", a declarat Tudorache la finalul unei intalniri cu liderii organizatiilor de partid din opt judete transilvanene.

Totodata, liderul PNG a afirmat ca, daca filialele nu vor gasi candidati potriti, conducerea centrala ii va sprjini. "Fiecare coleg a venit cu nominalizarile, pentru a le pune pe hartie si a le valida. Vom avea candidat in fiecare colegiu, iar daca cei din judete nu au candidati corespunzatori, cu notorietate, nu au capital financiar la buzunar pentru a merge la un colegiu puternic, atunci vom aduce din Bucuresti un candidat cu bani sa candideze sau eventual sa fie langa el pentru a-l ajuta”, a mai spus Tudorache.

Un asemenea caz este si judetul Cluj, unde, potrivit presedintelui PNG Cluj, Pompiliu Manea, filiala mai are nevoie de patru candidati la Camera Deputatilor, in colegiile din municipiul Cluj-Napoca, si doi la Senat.

"Deja am propus pentru sase colegii candidati. Vom primi sprijin de la Bucuresti, o persoana care este dispusa sa vina ca senator, intrucat noi nu am putut acoperi toate teritoriile”, a spus Manea, adaugand ca el va candida la Camera Deputatilor din Colegiul uninominal numarul 5, din jurul municipiului Gherla.

Termenul dat organizatiilor PNG din Transilvania pentru finalizarea listelor cu candidati este 25 septembrie, pentru ca prezidiul de conducere al partidului sa poata valida in data de 1 octombrie listele finale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.