In batalia de la Popesti-Leordeni, Mircea Geoana si-a impins sotia, iar Miron Mitrea si-a aruncat fratele.
Societatea Protan apartine omului de afaceri Cristian Burci, vechi prieten si partener al lui Miron Mitrea, caruia i-a si angajat fratele, Sorin Mitrea, ca director in cadrul acestei firme. Din cauza unor probleme legate de infundarea canalizarii, statia din Popesti-Leordeni a societatii a fost inchisa din dispozitia Ministerului Mediului. Omul de afaceri Cristian Burci il acuza pe secretarul executiv al PSD, Robert Negoita, ca a sabotat activitatea Protan infundand canalizarea societatii in mod deliberat, deoarece Negoita a cumparat terenuri langa fabrica si inchiderea acesteia ar ridica pretul pamantului. In ecuatie intervin si Mircea Geoana, presedintele PSD, in calitate de protector al lui Robert Negoita, ba chiar si sotia lui Geoana, Mihaela, care a participat la unul dintre mitingurile de protest organizate pentru inchiderea Protan.

Surse din conducerea PSD sustin ca, din cauza scandalului de la Protan, Miron Mitrea, care avea o relatie deja foarte rece cu Mircea Geoana, i-a transmis acestuia sa nu se mai bazeze pe sprijinul sau in partid.

Miza pentru care greii PSD se lupta ne-a fost tradusa in cifre de secretarul executiv al partidului, Robert Negoita. „Planul nostru investitional se ridica la un miliard de euro“, a declarat acesta pentru Cotidianul, insa nu recunoaste ca ar avea un interes personal in inchiderea fabricii Protan, ci unul cetatenesc.

„Acolo e o problema sociala, sunt zeci de mii de oameni care sufera. Ce treaba au investitiile mele cu genocidul pe care il fac ei acolo?“, a spus Negoita. Acesta sustine ca Miron Mitrea nu l-a contactat pentru a incerca sa aplaneze conflictul si ca pe el, personal, nu-l intereseaza cine este in spatele afacerii Protan. „Nu e vina mea ca Miron Mitrea e in spatele afacerii, acolo e un caz social“, a acuzat Negoita.

La randul lui, Cristian Burci a recunoscut ca, „intr-adevar, Protan mai are de recuperat in ceea ce priveste investitiile pe mediu“, dar il acuza pe Negoita ca a dispus infundarea canalizarii. „Dar pot si eu sa intreb cine le-a dat lor autorizatie de constructie acolo, langa Protan, care este o zona industriala.“ In replica, Robert Negoita spune ca Burci „vrea sa arunce pisica la el“. „Ce stiu ei sa faca altceva decat sa se victimizeze si sa acuze? Eu le-am dat voie sa intre pe terenurile mele sa desfunde canalizarea. Ii las sa intre, portile sunt deschise“, a spus Negoita.