Presedintele PSD, Mircea Geoana, a revenit ieri asupra afirmatiilor facute duminica, la Craiova, privind existenta unei cereri de rascumparare a ziaristilor romani rapiti in Irak. Dupa ce premierul Calin Popescu-Tariceanu declarase ca se astepta "la foarte multa responsabilitate" din partea fostului ministru de externe, Mircea Geoana a explicat ca s-a bazat pe "speculatii si informatii care au circulat in mediile internationale".

Primul-ministru a declarat ieri, citat de Mediafax, ca este surprins de declaratia presedintelui PSD, afirmind ca el nu poate confirma o astfel de informatie. "Declaratia lui Geoana ma surprinde, pentru ca din partea unui fost ministru de externe si actual presedinte de partid ma astept la foarte multa responsabilitate cind se fac astfel de declaratii. Daca domnul Geoana are cumva informatii de acest gen, sigur ca ar fi bine sa stim de unde provin. Eu nu pot confirma aceste declaratii", a spus Tariceanu.

Liderul PSD se joaca cu declaratii si "sinusoidale" despre ziaristii rapiti La Craiova, duminica, presedintele PSD, Mircea Geoana, declara: "Se pare ca e un canal de negociere cu ei. E o discutie financiara care se deruleaza in aceasta perioada. Au fost pretentii masive din partea lor.

S-a facut o contraoferta mai modesta din partea noastra si, ca intotdeauna, relatiile de acest gen sint extrem de sinusoidale". In fata criticilor, presedintele social-democrat a incercat sa faca un pas inapoi ieri, afirmind ca declaratiile facute de el la Craiova, privitoare la situatia jurnalistilor romani rapiti in Irak "sint speculatii si informatii care au circulat si in mediile internationale, inclusiv in regiune, si evident fac parte din strategia de comunicare publica si de presiune pe care rapitorii o fac in mod normal".

Totodata, Geoana si-a exprimat speranta ca "acest tip de discutii, pe canale private, va putea sa duca la eliberarea jurnalistilor" si a spus ca declaratiile sale de la Craiova reprezinta "doar o simpa asociere cu declaratiile optimiste ale presedintelui Basescu, care ne-a spus ca este optimist cu privire la soarta jurnalistilor". El a adaugat ca, "in mod firesc, deductia logica este ca exista elemente de incurajare pe discutiile directe cu rapitorii", a precizat presedintele PSD. Mircea Geoana a precizat insa ca informatiile in cauza provin "dintr-o anumita zona mai specifica" si a aratat ca nu este oportun ca acestea sa fie facute publice, in acest moment.

Traian Basescu: "Nu negociem bani sau politica externa"

In replica, presedintele Traian Basescu a declarat, aseara, ca Romania este "hotarita sa faca o politica la standardele care se cer unei tari democratice. Nu avem a ne negocia nici politica externa, nici bani". Pe de alta parte, Basescu a afirmat ca problema alegerilor anticipate "nu a fost discutata cu primul-ministru", adaugind ca urmeaza sa abordeze acest subiect cu Tariceanu "in perioada imediat urmatoare". El a spus ca "prioritatea zero" a Cotrocenilor, acum, e recuperarea celor trei jurnalisti. Premierul spusese ca ar fi acceptat alegerile anticipate daca nu ar fi existat calendarul UE, mentionind ca aceeasi opinie o are si presedintele. Traian Basescu si Regele Mihai I s-au intors impreuna de la Moscova.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.