Presedintele UDMR, Marko Bela, a organizat astazi o conferinta de presa in care si-a prezentat viitoarele activitati ale partidului si de asemenea directia pe care UDMR o va urma in viitoarea campanie electorala.

UDMR se arata foarte increzator in privinta sanselor sale la alegerile din aceasta toamna. Presedintele partidului, Marko Bela, a declarat ca partidul a trecut deja peste conflictele si controversele entice, iar acum se afla intr-un punct in care UDMR-ul reprezinta o puternica forta politica. In aceasta idee, Marko a dat cateva exemple din unele orase din Transilvania, unde membrii UDMR sunt alesi in functii de conducere. Presedintele UDMR si-a exprimat de asemenea si dorinta participarii romanilor in campania partidului.

As dori cat mai multi romani sa ne ajute la realizarea programului nostrum.”, a declarat Marko Bella.

Insa acesta a tinut sa mentioneze ca una din cele mai importante conditii pentru intrarea in UDMR o reprezinta cunoasterea limbii maghiare.

Scolile maghiare – o prioritate

Marko Bela s-a aflat in cursul zilei de ieri la Turda, unde a participat la deschiderea unui liceu cu predare in limba maghiara. Presedintel UDMR a declarat ca unul dintre proiectele cele mai importante ale partidului este infiintarea in fiecare an a cel putin unei scoli cu predare in limba maghiara. Acest lucru, in opinia lui Marko Bela, va ajuta la pastrarea identitatii nationale a minoritatii maghiare din Romania.

Construirea scolilor in limba maghiara este o prioritate de acum incolo.”, a declarat Marko Bela in cadrul conferintei de presa de astazi.

Aproape gata de bataie

Consiliul Permanent UDMR a definit deja o parte din candidatii pentru Senat si Camera Deputatilor, in Transilvania si Moldova, listele fiind deja finalizate. Vinerea aceasta urmeaza o noua intrunire a Consiliului Permanent, in urma careia se vor definitiva listele pentru colegiile uninominale. De asemenea, sambata aceasta urmeaza intrunirea consiliului reprezentantilor UDMR la Targu-Mures, unde sa va dezbate programul electoral al partidului pentru alegerile din aceasta toamna. In urma acestor intruniri, Marko Bela estimeaza ca pana la sfarsitul acestei saptamani UDMR va avea toate datele necesare pentru demararea campaniei electoral, chiar daca mai este mai mult de o luna pana la inceperea oficiala a acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.