PRM a solicitat, pe 4 septembrie, instantei suspendarea procesului electoral, pana in momentul in care se va lua o decizie in privinta legalitatii hotararii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale. Bolocas a precizat ca duminica a expirat termenul la care guvernul trebuia sa prezinte un raspuns la aceasta plangere.

"PRM solicita, prin demersul sau la Curtea de Apel, suspendarea procesului electoral nelegal", a afirmat Lucian Bolcas.


PRM: Executivul impiedica aplicarea legii

PRM solicita Curtii de Apel suspendarea oricaror forme de executare a hotararii de Guvern pentru aprobarea primei delimitari a colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului.

Partidul condus de Corneliu Vadim Tudor isi motiveaza demersul prin nerespectarea principiului conform caruia delimitarea colegiilor se face in conformitate cu hotararile comisiei parlamentare speciale. PRM afirma ca Executivul nu a raspuns plangerii prealabil adresate si "in mod evident, prin intarzierea raspunsului doreste sa impiedice aplicarea legii privind alegerile".

PRM a inaintat Guvernului, pe 15 august, o plangere prealabila privind hotararea de delimitare a colegiilor uninominale. Lucian Bolcas a declarat ca PRM va depune in contencios administrativ actiunea principala de anulare a hotararii de Guvern, dupa expirarea celor 30 de zile in care Executivul raspunde sau nu plangerii prealabile. "Pentru noi este un act juridic, dar si politic in acelasi sens", a mai declarat deputatul PRM.

Guvernul a aprobat pe 31 iulie hotararea de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale. Pe 27 august, executivul a decis ca alegerile parlamentare se vor desfasura pe 31 noiembrie, iar suma alocata pentru organizarea si desfasurarea scrutinului este de 160 de milioane de lei. De asemenea, candidaturile pot fi depuse pana in 21 octombrie, iar campania va incepe in 31 octombrie si se va incheia in 29 noiembrie, la ora 7:00.