Premierul Tariceanu a sugerat ca ar putea renunta la candidatura sa intr-un colegiu din Bucuresti in favoarea unuia din judetul Ilfov, el primind o propunere in acest sens din partea vicepresedintelui liberal Marian Petrache, lider al organizatiei locale a PNL.
Prezent la deschiderea anului scolar in comuna ilfoveana Gruiu, premierul Tariceanu a primit o propunere din partea fostului prefect din Ilfov, Marian Petrache, in prezent secretar de stat in Ministerul Internelor si vicepresedinte liberal. Acesta i-a propus sa candideze intr-un colegiu din judetul Ilfov, care cuprinde localitatile Gruiu, Snagov, Ciolpani, Moara Vlasiei, argumentand ca premierul a locuit in ultimii ani in satul Cioflinceni din comuna Snagov, conform NewsIn.

"M-ai luat prin surprindere si am sa ma gandesc. O sa discutam, este un lucru ce poate fi interesant ca provocare. Iti multumesc de propunere", i-a raspuns premierul colegului sau de partid.

Dialogul a avut loc pe scarile scolii din Gruiu, in fata ziaristilor care asteptau declaratiile premierului la finalul ceremoniei de deschidere a anului scolar.

"Sa nu credeti ca un colegiu in Ilfov este mai prejos decat cel din Primaverii. In zona asta rurala, adiacenta Bucurestiului, provocarile sunt foarte mari, transformarile foarte rapide si foarte profunde, iar nevoile sunt pe masura. In Bucuresti lumea are alte asteptari, aici lumea are alte orizonturi si provocari", a raspuns Tariceanu ziaristilor care l-au intrebat daca va renunta la colegiul bucurestean din Primaverii pentru cel din Ilfov.

In urma cu o luna, presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu anunta ca va candida intr-unul din colegiile uninominale din sectorul 1, condus de primarul liberal Andrei Chiliman, alaturi de el anuntandu-si candidatura Ludovic Orban, Bogdan Olteanu si Crin Antonescu.

In conditiile in care PNL ar obtine un scor care sa-i permita sa ramana la guvernare, dupa alegeri, Tariceanu mai declara ca va renunta la aspiratiile de a-si continua mandatul de premier daca nu va castiga batalia electorala in colegiul in care candideaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.