„Unor asemenea atacuri nu raman si nu voi ramane dator. Am vazut ieri un cetatean iesit de sub camion care si-a dat cu parerea despre niste hoteluri si despre faptul ca PD-L ar opta pentru solutii, chipurile, „tampite". Ii atrag atentia acestui cetatean asupra unui lucru: in partidul condus de seful sau - a carui porecla nu este Inteligentul - simpla rostire a cuvantului "tampit" e destul de riscanta. Si pe undeva chiar subversiva", a declarat Stolojan referindu-se la Miron Mitrea, fondatorul, in anii '90, al unui sindicat al soferilor, care l-a propulsat apoi in politica.

Stolojan a raspuns si atacurilor venite din partea lui Adrian Nastase si Ludovic Orban si a facut referiri atat la premierul Calin Popescu Tariceanu, cat si la presedintele PSD, Mircea Geoana.

„Am vazut si faptul ca domnul Adrian Nastase se arata preocupat de starea mea de sanatate. As vrea sa-i intorc grija si sa-i fac o recomandare: il sfatuiesc sa umble gros imbracat, fiindca toamna asta se anunta destul de ploioasa si ar fi pacat sa raceasca in drumurile pe care le tot face pe la Parchet si pe la DNA. Iar ministrului Transporturilor ii recomand sa aiba grija de cei 5 km. de autostrada pe care tocmai i-a inaugurat. Cu un mic efort, ar putea sa mai inaugureze vreo jumatate de kilometru pana la sfarsitul mandatului. Cat despre d-nii Tariceanu si Geoana, le recomand sa nu stea pititi in spatele locotenentilor atunci cand au ceva de spus despre mine. S-o faca direct si personal", a declarat Stolojan.

Fostul deputat PSD Miron Mitrea a caracterizat, sambata, desemnarea lui Theodor Stolojan de catre PD-L ca posibil premier drept "cea mai tampita solutie", sustinand in acelasi timp ca acesta a realizat cea mai de succes privatizare,cumparand pe cand era premier un hotel pe care l-a vandut apoi scump.

"Nu cred ca puteau gasi o solutie mai tampita", a comentat seful de campanie al pesedistilor desemnarea in cadrul conferintei nationale a PD-L a lui Theodor Stolojan ca posibilul premier al partidului. Mitrea a mai declarat in cadrul discursului sustinut la scoala de vara a TSD ca PSD are "ceva noroc" daca Stolojan a fost desemnat sa ocupe prima functie din Guvern.

Despre Stolojan, Mitrea a mai spus ca a realizat cea mai de succes privatizare, cumparand pe cand era premier un hotel (e vorba de un hotelul "Premier" din Predeal) pe care l-a vandut mai scump cativa ani mai tarziu. "Romania a avut un premier care s-a privatizat in functie. A cumparat hotelul ala si acum il vinde cu nu stiu cate milioane", a sustinut Mitrea, opinand totodata ca aceea tranzactie a fost un "act de coruptie politica" pe care unii il taxeaza drept "un act de inteligenta politica".