Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat vineri ca, in situatia in care PSD nu reuseste sa faca singur guvernul, o alianta cu PNL ar fi mai posibila decat una cu PD-L, desi a avertizat ca social-democratii nu trebuie sa fie santajati de niciunul din cele doua partied, potrivit NewsIn.
Nastase a sustinut la Scoala de vara a tinerilor social-democrati ca, in situatia in care PSD nu reuseste sa faca singur guvernul va trebui gasita o formula de sprijin si ca, din acest punct de vedere, o alianta cu PNL pare mai usor de realizat in conditiile in care liberalii au inceput sa renunte la orientarea lor strict de dreapta, plasandu-se, prin politicile lor sociale, mai degraba de centru.

"Ca partid, PNL actioneaza ca o formula de dreapta, dar ca guvern reactioneaza ca o formula de stanga. La guvernare ei se apropie mai mult de centru si desigur ca masurile pe care le-au luat au dat si o dimensiune mai sociala pentru guvernare", a mai explicat Nastase, precizand ca "datorita unor elemente ce tin de ultima perioada de timp, probabil ca o relatie cu PNL-ul va fi mai usor de realizat".

Adrian Nastase nu a dat insa detalii despre o posibila colaborare cu PD-L, sustinand ca este firesc ca intre cele doua partide sa existe un anumit dialog pentru ca jocul politic il impune.

"Si in ceea ce priveste relatia dintre PSD si PD-L exista contacte firesti la nivel personal. In mod evident intr-o situatie atat de complicata politic, jocul ca atare, mai ales cu finalitate in Parlament, necesita anumite contacte. Ceea ce cred eu ca trebuie evitat de catre noi ca partid e dublul santaj, al PNL si al PD-L, care sa ne tina spectatori intr-un joc politic in care suntem partidul cel mai important", a mai aratat el.

Cat priveste rolul pe care il are UDMR, Nastase i-a caracterizat pe maghiari drept "un bonus pentru cei care reusesc sa faca guvernul".

Fostul premier s-a folosit de prilej pentru a-l critica pe Traian Basescu. Nastase a sustinut ca presedintele a stiut de intelegerea PD-L-PRM, dar ca si-a sacrificat propriul partid, criticandu-l, pentru ca si-a dat seama ca situatia nu-l avantajeaza pe el. "E clar ca Traian Basescu a stiut despre ce este vorba. A vazut ca a iesit rau si i-a sacrificat pe cei din PD-L spunand ca nu a stiut", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.