Liderul PD-L Emil Boc a declarat vineri ca nu exista nicio deosebire intre nominalizatii PSD si PNL la postul de prim-ministru - Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu - ci numai asemanarea ca niciunul nu va accede in functia de premier.
Liderul PD-L s-a intrebat in fata colegilor participanti vineri la Conferinta Nationala "ce deosebire exista intre Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu". "Niciuna", a spus Emil Boc. Tot presedintele democrat-liberalilor a intrebat si ce asemanari sunt intre cei doi contracandidati ai lui Theodor Stolojan la fotoliul de premier. "Niciunul nu va ajunge prim-ministru", a afirmat Emil Boc.

De altfel, principala tinta a discursului sustinut de Emil Boc in fata Conferintei Nationale a partidului a fost chiar Cabinetul Tariceanu si persoana premierului in functie. Liderul PD-L a acuzat "alianta PNL-PSD", nascuta in 2007 prin tradarea Aliantei, de catre Calin Popescu Tariceanu, dar si Ion Iliescu, Adrian Nastase si Mircea Geoana.

"Calin Popescu Tariceanu a ajuns prim-ministru prin sprijinul direct al lui Traian Basescu", a afirmat Emil Boc, adaugand ca seful guvernului "a rasplatit" efortul din campanie al democratilor prin eliminarea lor de la guvernare si prin demersul de suspendare din functie a presedintelui Romaniei.

"Aceste lucruri pedelistii nu le vor uita niciodata", a afirmat Emil Boc. Liderul PD-L a enuntat de asemenea si obiectivul principal al PD-L: castigarea alegerilor parlamentare si "infrangerea aliantei PNL-PSD" care guverneaza Romania. Chiar in debutul discursului, Emil Boc le-a urat bun venit colegilor de partid si simpatizantilor prezenti la Conferinta Anuala "a partidului care va castiga alegerile". Alte obiective facute publice de presedintele PD-L au fost cresterea pana in 2012 a PIB-ul pe cap de locuitor la 62% din media UE si majorarea salariul mediu la 900 de euro, iar a pensiilor medii la 405.

Programul de guvernare a fost supus vineri votului Conferintei Nationale si acceptat de cei peste 6.000 de delegati in unaminitate. Acelasi Emil Boc a supus votului participantilor si candidatura prim-vicepresedintelui PD-L Theodor Stolojan la postul de prim-ministru. Stolojan a fost votat, de asemenea, in unanimitate de delegatii Conferintei, iar la intrebarea uzuala daca cineva este impotriva sau se abtine, au existat o serie de voci din sala care au raspuns "PSD", fapt care a starnit rasetele celor prezenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.