„Prioritatea absoluta in acest moment sunt alegerile parlamentare, ceea ce nu inseamna ca activitatea legislativa nu trebuie sa continue. Si va continua, cu toate ca eu sunt sceptic in ceea ce priveste Parlamentul actual si anume ca vom reusi sa adoptam proiecte de legi foarte bune si foarte coerente, pentru ca, dupa cum ati vazut, in Parlament nu exista o majoritate stabila si nu intotdeauna iese din Parlament ceea ce am fi vrut sa iasa ca lege, ca text”, a declarat Marko, intr-o conferinta de presa.

Liderul UDMR a mai afirmat ca prefera ca Legea bugetului de stat pe 2009 sa fie adoptata inainte de alegerile parlamentare, dar si viitorul proiect al UDMR cu privire la reorganizarea regiunilor de dezvoltare economica va fi o prioritate.

„Este aproape gata proiectul nostru de lege privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare economica. Acesta va fi proiectul cel mai important din partea UDMR, in toamna aceasta. Nu stiu daca actualul Parlament va fi apt sa adopte astfel de proiecte importante”, a mai afirmat Marko.

In ceea ce priveste Legea minoritatilor, pe care Uniunea a considerat-o o prioritate in trecut, presedintele UDMR a recunoscut ca nu crede ca in actuala legislatura se va avansa „foarte mult” cu aprobarea acestui act normativ, considerat „o lege delicata pentru unii”.