Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu viziteaza in aceste zile China. El a fost invitat de conducerea statului chinez, care nu a uitat ca, timp de o jumatate de secol, Ion Iliescu a fost un apropiat al acestei tari.
Prima vizita a presedintelui de onoare al PSD in China a avut loc acum 50 de ani, mai precis in septembrie 1958, cand tanarul student pe atunci Ion Iliescu a participat la Congresul Mondial Studentesc.

“In septembrie 1958, a avut loc la Beijing un Congres Mondial Studentesc, organizat de Uniunea Internationala a Studentilor. Au participat delegatii ale organizatiilor nationale studentesti de pe toate continentele. Eu am participat in calitate de presedinte al UASR (Uniunea Asociatiilor Studentesti din Romania, creata cu un an inainte) insotit de o delegatie. Congresul a durat circa 10 zile. Conducatorii delegatiilor nationale au fost primiti de conducerea Chinei, in frunte cu presedintele Mao Tze Dun”,
povesteste, cu nostalgie, pe blogul sau Ion Iliescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.