Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ca schimbul de functii dintre PD-L si PRM de la Senat, prin care C.V. Tudor a ramas vicepresedinte, s-a dovedit a fi, retrospectiv, o eroare politica, potrivit NewsIn.
Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat ca schimbul de functii care i-a permis lui presedintelui PRM sa ramana vicepresedinte al Senatului a fost o greseala, insa acest schimb a fost doar o procedura parlamentara care nu presupune o intelegere intre cele doua partide.

Boc a refuzat sa comenteze declaratia presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia s-a simtit "umilit" de intelegerea dintre cele doua partide. "I-am prezentat argumentele tehnice si administrative care au stat la baza acestei decizii care, uitandu-ne retrospectiv, apare ca o eroare politica. Speram ca a inteles motivatia, chiar daca argumentele nu le-a acceptat. Ce v-a spus voua, asta ne-a spus si noua. Noi am avut, in primul rand in vedere deblocarea activitatii Senatului", a declarat Boc.

Presedintele PD-L a afirmat ca seful statului le-a spus liderilor PD-L aceleasi lucruri pe care le-a spus public, fata de schimbul cu peremistii. Intrebat daca regreta, Boc a evitat sa raspunda reiterand ideea ca a fost o eroare politica. Liderul democrat-liberalilor sustine ca disparitia recenta a atacurilor presedintelui PRM la adresa lui Traian Basescu nu justifica discutiile privind existenta unei colaborari dintre PD-L si PRM pe baza unui protocol sau a oricarui fel de intelegeri. "Aceste argumente invocate nu au fost in intentia noastra", a sustinut pedelistul.

El l-a avertizat pe C.V. Tudor ca atacurile la adresa presedintelui ii sunt permise de Constitutie, aceasta impunand totusi anumite limite ale libertatii de exprimare. "Constitutia nu este totusi o simpla bariera de hartie. Sa aiba grija ce vorbeste", a adaugat liderul PD-L.

In privinta comentariilor venite de la reprezentanti ai altor partide, Boc a sustinut ca nu au fundament real deoarece PD-L si PRM nu au avut nici o initiativa comuna care sa justifice existenta unei intelegeri politice. In schimb, pedelistul a replicat spunand ca celelalte partide au avut beneficii de pe urma colaborarii cu partidul lui Corneliu Vadim Tudor.

"Alegerea lui Bogdan Olteanu ca presedinte al Camerei Deputatilor nu ar fi fost posibila fara voturile PRM, instalarea in functie de catre Parlament a guvernului Tariceanu II nu ar fi fost posibila fara voturile PRM. Nu ar fi reusit sa supravietuiasca motiunii de cenzura initiate de catre noi fara voturile PRM. Schimbarea procedurii de desemnare a sefilor de Parchete nu ar fi fost posibila fara voturile PRM. Suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu nu ar fi fost posibila fara voturile PRM", a insistat Boc.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca s-a simtit "umilit" de aranjamentul facut de PD-L si liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, intrucat ii este foarte greu sa uite actele denigratoare ale acestuia la adresa sa, seful statului referindu-se la momentul condamnarii comunismului.

Presedintele Traian Basescu a confirmat, marti seara, la TVR, ca a discutat luni cu liderii PD-L, care au venit sa-i prezinte argumente pentru care merita sa faca acest aranjament pentru functii, cu PRM.

"Este un aranjament clasic, se negociaza locurile in Birourile Permanente si la Camera si la Senat, dar nu trebuia facut atunci cand era vorba de Vadim Tudor, pentru ca eu m-am simtit umilit cand am aflat din presa ca s-a facut acest aranjament. M-am simtit umilit pentru ca o sa-mi fie foarte greu sa uit ce a facut cand presedintele Romaniei, nu Traian Basescu, a fost in Parlament si a prezentat raportul despre comunism, mi-e foarte greu sa uit ca i-am fost actor principal de denigrare in <<Romania Mare>> de cand ma stiu, si eu si sotia, si copiii mei, dar daca pe altii nu i-a durut, problema este a lor", a spus seful statului.

Intrebat daca aranjamentul intre cele doua partide este unul normal, dat fiind orientarea lor politica, Basescu a comentat ca "nu s-a facut intelegerea intre partide, ci cu o persoana si este anormal ca s-a facut acest aranjament". El a subliniat faptul ca acest aranjament nu trebuia facut.

Basescu a sustinut ca nu trateaza PD-L altfel decat pe alte partide si ca nu se poate baga in deciziile pe care democrat-liberalii le iau. Presedintele a reafirmat ca nu are nicio legatura cu decizia acestora de a acorda PRM functia de vicepresedinte al Senatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.