Ministrul Internelor Cristian David a declarat miercuri ca au fost contractate 94% din lucrarile de reconstructie a caselor afectate de inundatii, valoarea lucrarilor fiind evaluata la 83 de milioane de lei, din care 54 de milioane pentru materialele de constructie si 29 pentru manopera, potrivit NewsIn.
„Autoritatile locale au deja la dispozitie fondurile necesare”, a declarat ministrul Internelor, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului.

El a precizat ca 80% dintre lucrarile contractate pana in prezent vor fi efectuate de firme, iar 14% - in regie proprie.

Potrivit unei evaluarii finale, prezentate de ministru membrilor Cabinetului, 6.236 de case au fost afectate la inundatiile din aceasta vara, dintre care 1.634 vor fi reconstruite, 4.251 necesita reparatii, iar 351 vor fi consolidate.

Gradul de contractare a lucrarilor pentru refacerea caselor inundate era de 70% miercurea trecuta, obiectivul Executivului, prezentat de David la finalul sedintei de Guvern precedente, fiind incheierea de contracte pentru toate lucrarile, pana la sfarsitul saptamanii trecute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.