Presdintele Basescu a atacat dur, luni seara, trusturile Realitatea si Intact, despre care a afirmat ca duc o campanie de denigrare la adresa sa in legatura cu intelegerea dintre PD-L si PRM si a sustinut ca acesta este un semnal privind tipul de minciuna ce va fi promovat in prag de alegeri, informeaza NewsIn.

Presedintele a declarat ca a avut doua luari de pozitie oficale pe tema faptului ca nu a avut niciun amestec in cedarea de catre PD-L a functiei de vicepresedinte al Senatului presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor si, chiar si dupa aceea, trusturile de presa Realitatea si Intact au continuat "campania de denigrare".

"Au existat doua acte publice ale sefului statului in care respinge afirmatiile despre orice amestec, dar au continuat denigrarile si atunci am inteles ca este vorba despre un alt joc si, daca ati observat, pe doua trusturi de presa, pe trustul lui Voiculescu si pe trustul lui Vantu"
, a aratat seful statului, catalogandu-i pe cei care au continuat sa afirme ca ar fi avut un amestec in aceasta problema ca "oameni care altfel cand tac le iese din gura propaganda mirosind a Rompetrol si alta mirosind a bani de la FNI".

"Campania dusa impotriva sefului statului legat de episodul PD-L cu Vadim a aratat cum se vor pozitiona si cum se vor comporta trusturile acestea doua, prin oamenii pe care ii platesc pe timpul campaniei. Minicuna va fi axa fundamentala, minciuna la adresa oamenilor pe care nu-i simpatizeaza Vantu si Voiculescu", a mai spus presedintele.

Basescu a negat faptul ca si-ar face un proces de intentie prin afirmatiile sale, sustinand ca procesul de intentie i l-au facut cele doua trusturi de presa, public, de doua saptamani.

Seful statului a avut aprecieri dure la adresa celor care ar fi continuat sa-l denigreze "ca sa-si slujasca stapanul", pentru bani. "Sa vezi la oameni care au pretentia ca au fost dizidenti dar miros a benzina cand vorbesc", a afirmat seful statului, adaugand ca aceste demersuri vin din partea lui Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vantu, care "vor sa denigreze pe cei cu care nu pot sa faca aranjamente".

"Daca au fost doua declaratii ale sefului statului, daca vrei sa mai mentii afirmatia pe care ai facut-o verifica, adu un singur om care sa spuna ca da, am aranjat, a stiut presedintele Basescu.(..)Vorbesc banii pe care li i-a bagat in buzunar stapanul",
a spus Basescu. Seful statului i-a invitat pe cei care spun ca ar fi avut vreo legatura intre aranjamentul de la Senat sa-si probeze afirmatiile, si daca acestia reusesc, atunci va veni si el si va proba de unde isi iau ei banii. Acesta a sustinut ca se poate spune ca ceea ce a aparut in presa pe tema aranjamentului cu Vadim Tudor nu a aparut din rea-vointa, dar pana la luarea sa oficala de pozitie, dupa aceea motorul nu a fost altul decat acela de a denigra, de a minti.

"Aceasta campanie mincinoasa m-a ingrijorat si mi-a demonstrat cum se va face campania electorala, bazata pe minciuna si pe inventii, iar eu imi voi face datoria sa-i atentionez pe romani la aceste doua trusturi de presa", a mai afirmat seful statului.

Presedintele a acuzat adesea trusturile de presa ca ar duce campanii impotriva sa, vorbind despre ziaristi care ar scrie la comanda si pe care i-a calificat "tonomate". Adesea in iritat de interventii ale ziaristilor, seful statului i-a criticat dur si pe "mogulii din presa" si a a avut mai multe episoade conflictuale cu ziaristii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.