Senatorul Nicolae Neagu a anuntat ieri, in plenul Senatului, ca demisioneaza din PD-L si renunta la presedintia Comisiei economice, din cauza negocierilor democrat-liberalilor cu PRM, precizand ca in continuare va activa ca independent, afiliat grupului PNL, relateaza NewsIn.

"Am luat la cunostinta saptamana trecuta ca am fost desemnat, cu acordul dumneavoastra, al grupului PD-L din care fac parte sau faceam parte, ca voi prelua presedintia Comisiei economice (...) Cred ca demnitatea este mai importanta, din punctul meu de vedere, si caracterul uman atunci cand realizezi ca, in definitiv, aceasta mare si inalta demnitate publica ti-a fost conferita ca urmare a unei negocieri politice pe care eu nu o pot aproba in calitate de senator", si-a motivat Nicolae Neagu renuntarea la presedintia Comisiei economice, demisia din grupului parlamentar PD-L si din partid.

El a precizat ca ii stimeaza pe parlamentarii PRM, dar el este un "om politic cu convingeri de dreapta" motiv pentru care a ales sa activeze in continuare ca independent, afiliat grupului PNL.

Peremistii nu au lasat interventia senatorului fost PD-L fara replica. "Distinsul antevorbitor ar face foarte bine daca toate frustarile sau nemultumirile pe care le are fata de partidul din care a facut parte sa si le pastreze acolo. Nu e vinovat PRM de nimic, dumnealui vroia sa plece la PNL demult, asa ca sa nu mai vina cu fite din astea cu care nu impresioneaza pe nimeni. Si ca sa fiu cinstit, in aproape patru ani ma bucur ca a facut declaratia asta, ca l-am vazut si eu si l-am si auzit", a precizat senatorul PRM Nicolae Iorga.

PRM si PD-L au negociat saptamana trecuta o serie de functii in Senat, inclusiv presedintia Comisiei economice, in urma discutiilor presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor ramanand cu postul de vicepresedinte al acestei camere, desi in mod normal ar fi pierdut-o, functia apartinand PC.

Nicolae Neagu nu este singurul pedelist nemultumit de intelegerea dintre PD-L si PRM, Catalin Avramescu anuntand saptamana trecuta ca nu va mai candida pentru democrat-liberali din acelasi motiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.