Liderul PSD Cristian Diaconescu a declarat ca formatiunea social-democrata nu va incheia aliante sau parteneriate cu alte partide pentru alegerile parlamentare, fiind deschisa insa spre "discutii individuale", relateaza NewsIn.
"Nu ne propunem sa facem aliante, parteneriate sau cooperari cu alte partide politice. Daca vor fi colegi de la alte partide care doresc, individual, sa intre in dialog cu noi pentru un loc intr-un colegiu, discutiile vor fi individuale", a declarat Diaconescu.

Vicepresedintele PSD a mai sustinut ca partidul isi propune sa finalizeze lista candidatilor pana la sfarsitul acestei saptamani. El a mai precizat ca formatiunea a definitivat o parte din lista de candidati pentru colegiile din strainatate. Acestia sunt: Marian Popescu, pentru un colegiu de deputat pe zona UE, Tudor Pantaru pentru Europa de Est si Asia ca deputat, Marian Dan Mocanu pentru colegiul Europa-Asia ca senator si Armand Schor, deputat pentru colegiul Africa si Orientul Mijlociu.

Potrivit "Cotidianul" de saptamana trecuta, in PSD s-a discutat despre includerea PIN in alianta PSD-PC, unde s-ar fi stabilit ca unul dintre colegiile pentru Camera Deputatilor in judetul Constanta sa fie rezervat pentru Lavinia Sandru. Geoana a admis ulterior ca a avut o discutie "exploratorie" cu Sandru, iar potrivit unor surse aceasta ar dori sa candideze la sectorul sase, contra Elenei Udrea.

De asemenea, PSD nu a primit o propunere formala de sustinere a vreunei motiuni de cenzura, nici de la PD-L, nici de la PRM, si nu are niciun semnal ca se pregateste o sustinere comuna pentru un asemenea demers, a mai declarat Cristian Diaconescu.

"Nu am primit o astfel de propunere (de a sustine o motiune de cenzura, n.r.). In afara de declaratii ale unor politicieni nu exista nicio propunere in acest sens. Nu am primit niciun semnal in legatura cu o constructie politica de sprijinire a unei motiuni de cenzura. Nu stim eventual daca cei care anunta aceste motiuni stiu in acest moment despre ce vorbesc, care sunt elementele pe care vor sa le cuprinda si la ce domeniu se refera", a declarat Diaconescu.

El a mai spus ca PSD nu are in vedere sa depuna o motiune de cenzura pentru ca asteapta sa vada rezultatul motiunilor simple pe care le va depune. Diaconescu a lasat de inteles ca sunt putine sanse ca parlamentarii PSD sa voteze motiunile simple ale PD-L. Purtatorul de cuvant al PSD a mai spus ca i se pare "extrem de fariseic" ca PD-L sa depuna aceste motiuni in conditiile in care acest partid a administrat aceste domenii,si acum critica lipsa de performante.

Liderul PD-L, Emil Boc, a anuntat ca democrat-liberalii vor depune marti o motiune simpla pe tema educatiei si a precizat ca partidul este "deschis" sa transforme acest demers intr-o motiune de cenzura daca PSD sau alte partide au vointa politica.

Si PSD cere prin motiunea simpla pe educatie demisia ministrului Cristian Adomnitei, la fel ca si cei de la PD-L, precum si majorarea salariilor profesorilor cu 50%, dar si publicarea criteriilor de alocare a resurselor pentru investitii, a a mai adaugat vicepresedintele PSD.

Potrivit lui Diaconescu, motiunea simpla pe educatie va fi depusa la Camera Deputatilor in aceasta zi. Cealalta motiune, pe agricultura, va fi depusa la Senat tot astazi.

In motiunea pe agricultura nu se cere insa demisia ministrului, ci acordarea unui sprijin de 700 RON pe ha pentru motorina, seminte si alte produse necesare culturilor de toamna, asigurarea depozitarii recoltei de grau si alocarea a patru procente din PIB pentru domeniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.