Motiunile simple depuse in Parlament nu au suport real, iar subiectele abordate reflecta un comportament politicianist al partidelor care le-au initiat, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, potrivit NewsIn.
"Subiectele pe care doresc sa le abordeze in aceste motiuni nu sunt decat o reflectare a stilului politicianist de comportare a acestor partide, pe niste teme care nu au niciun fel de suport real, niciun fel de motivatie reala. Numai daca stati sa va ganditi la textul motiunii de azi( motiunea PD-L pe tema termoficarii-n.r.), se refera la probleme care deja au fost rezolvate de Executiv", a declarat premierul Tariceanu, aflat in vizita in judetul Giurgiu.

Democrat -liberalii au depus saptamana trecuta, miercuri, motiunea simpla la adresa Guvernului, pe tema energiei furnizate populatiei. PD-L cere Guvernului majorarea ajutorului de incalzire acordat populatiei, odata cu cresterea pretului combustibilului, dar si achitarea de urgenta, catre administratiile locale, a sumelor restante din cota de 45% din valoarea combustibilului utilizat pentru energia termica, procent stabilit de lege.

In aceeasi zi, guvernul a decis ca va aloca autoritatilor locale, la urmatoarea rectificare bugetara, 200 de milioane de lei pentru a compensa cresterea preturilor combustibililor utilizati la incalzirea apei calde furnizate populatiei si pentru energia termica.

"Banii vor asigura sumele necesare la nivelul autoritatilor locale pentru compensarea preturilor la combustibili, in vederea pregatirii pentru sezonul rece", a declarat, dupa sedinta de guvern, David. Ministrul a precizat ca urmatoarea rectificare bugetara va avea loc in aproximativ doua saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.