"PSD ramane singurul partid serios din Romania, pentru ca a actionat politic consecvent", a fost concluzia unei analize a paiului din ochiul celorlalte partide politice, realizate de purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean. "Problemele serioase" care tulbura vederea adversarilor politici, potrivit diagnosticului rigurosului Corlatean, fac ca tot creditul politic sa se indrepte inspre PSD, "pentru ca a actionat politic consecvent".

Referindu-se la PD, vicepresedintele PSD a comentat ca hotararea Consiliului National de Coordonare, de sambata, privind eliminarea din statutul partidului a obligativitatii prezentarii exclusiv de motiuni social-democrate de catre candidatii la sefia formatiunii este "o miscare previzibila", "care demonstreaza lipsa de consecventa" a democratilor. "PD a avut si are in continuare probleme serioase legate de identitatea sa", a spus Corlatean, citat de Mediafax, adaugand ca PD a mai demonstrat ca este "un grup de interese, un partid exclusiv interesat de a accede la putere si de a fi afiliat celui mai puternic grup din Palamentul European, PPE, pentru care valorile ideologice nu prezinta nici un fel de importanta", pentru care calificativul potrivit nu este "pragmatism", ci "neseriozitate politica". "Si daca, in final, acest partid nu se va afilia la PPE, raul a fost facut, pentru ca nu se va putea vorbi de acum inainte de un partid consecvent, care sa fi demonstrat cu adevarat ca este atasat valorilor social-democratiei", a mai spus Corlatean.

"Traseismul politic" este alt punct negru care ia amploare, detectat de lupa lui Corlatean, pe obrazul celorlalte partide. Vicele a vorbit despre proiectul PNL, lansat inainte de alegeri, privind transformarea acestuia, singur sau dupa fuziunea cu PD, intr-o formatiune care sa fie afiliata la PPE, traseu urmat si de PRM, transformat in PPRM.

"Un spectacol patetic" a fost expresia pe care Corlatean a folosit-o pentru a caracteriza schimbarile din PUR, transformat in Partidul Conservator, si PD. Purtatorul de cuvant a fost rezervat in ceea ce priveste o posibila colaborare cu PUR in viitor, avand in vedere optiunea de dreapta a noilor conservatori.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.