Liderul PD-L, Emil Boc, a anuntat ca democrat-liberalii vor depune marti o motiune simpla pe tema educatiei si a precizat ca partidul este "deschis" sa transforme acest demers intr-o motiune de cenzura daca PSD sau alte partide au vointa politica, potrivit NewsIn.
Liderul PD-L, Emil Boc, a anuntat dupa sedinta conducerii democrat-liberale ca partidul va depune, marti, la Camera Deputatilor, o motiune simpla pe tema educatiei in care critica modul prin care liberalii si ministrul Adomnitei au gestionat domeniul.

Liderul PD-L a precizat ca democrat-liberalii ii solicita premierului sa propuna presedintelui Romaniei schimbarea din functie a ministrului Adomnitei pentru "incapacitatea de a gestiona Ministerul Educatiei si pentru utilizarea in interes de partid si personal a banilor publici".

Boc a precizat ca daca un alt partid sau alte formatiuni politice vor initia la randul lor motiuni simple pe aceeasi tema, democrat-liberalii sunt "deschisi sa transforme motiunea simpla pe educatie in motiune de cenzura".

Liderul PD-L a subliniat ca niciun demers antiguvernamental nu poate trece fara "sa aiba suportul PSD" si a precizat ca desi s-ar putea strange semnaturile pentru a initia o motiune de cenzura, "important este sa ai voturile ca sa o treci".

"Daca va exista o vointa politica de a transforma motiunile simple pe educatie in motiune de cenzura vom merge mai departe cu un asemenea demers", a afirmat Boc.

Potrivit Constitutiei, motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al parlamentarilor. Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea motiunii de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Pentru initierea unei motiuni de cenzura este nevoie de 116 semnaturi, in conditiile in care PD-L are in total un numar de 98 de parlamentari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.