Dan Voiculescu se prezinta sub acoperire - cu o noua denumire. PUR a murit, traiasca Partidul Conservator! Al V-lea Congres al PUR, convocat sambata la Palatul Parlamentului, a aprobat in unanimitate schimbarea denumirii si doctrinei partidului, umanistii devenind conservatori. Pentru a se legitimiza pe scena politica, Dan Voiculescu a gasit si un "guru" al Partidului Conservator, respectiv pe Mihai Eminescu: "Noi ne revendicam din latura pozitiva a nationalismului lui Eminescu si gasim in Eminescu un stralucit exponent al ideilor pe care le impartasim".

Avand in vedere ca acum doua saptamani, la Consiliul National al PUR le-a spus subalternilor "Nu-mi mai cereti sa fac aliante, pentru ca nu mai am cu cine", Dan Voiculescu a chibzuit si a gasit un partid cu care nu a avut alianta pana acum si de care ar putea sa se apropie. Acest partid nu este altul decat PPRM, si el aflat intr-o campanie de credibilizare prin trecerea la doctrina populara si prin "decapitarea" lui Vadim Tudor. Dan Voiculescu a spus ca Partidul Conservator va promova la fel ca PPRM "justitiarismul si un nationalism modern, fara manifestari xenofobe".

Dupa emotii indelungate, presedintele a fost ales in persoana vesnicului candidat unic, Dan Voiculescu. Insa voturile au deschis o prima bresa in unitatea de monolit a partidului, unanimitatea cu care era obisnuit "marele boss" disparand fara urma. 71 de membri din trei filiale au votat impotriva realegerii lui Dan Voiculescu in functia de presedinte, ceea ce a produs nemultumire pe fata acestuia si rumoare in sala. Oricum, procedurile de vot au fost contestate. Dar numai pe soptite si pe la colturi. Alegerile pentru functiile de presedinte, vicepresedinte si de membru al Consiliului National s-au desfasurat intr-un haos de nedescris, unii delegati votand chiar si de 20 de ori. Numarul buletinelor de vot a fost de cateva ori mai mare decat numarul de delegati, fiind usor de remarcat in sala de sedinte ca buletinele au fost aduse inclusiv in sacose si impartite cu generozitate, fara discriminare, si membrilor cu drept de vot, si invitatilor, si ziaristilor.

De altfel, rezultatul votului a intarziat vreo doua ore, raspandindu-se la un moment dat zvonul ca s-au pierdut urnele! De fapt, dupa cum explicau umanistii adunati in bisericute, nu se nimerea votul din sala cu socoteala cu care venise Voiculescu de acasa. Spre exemplu, Daniela Popa, mana dreapta a sefului, n-a fost dorita de delegati in componenta Consiliului National, dar s-au numarat si renumarat buletinele pana cand fosta aperista a intrat in consiliu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.