Presedintele Traian Basescu a reafirmat vineri ca nu are nicio legatura cu intelegerea dintre PD-L si PRM privind postul de vicepresedinte al Senatului, acuzandu-i pe cei care au lansat astfel de "denigrari" de anumite interese, conform NewsIn.
"As putea sa raspund foarte dur aici" a declarat Basescu, intrebat cum comenteaza informatiile aparute in presa centrala, potrivit carora acordul PD-L-PRM ar fi avut loc cu acceptul sau. "O sa raman intr-o zona decenta, amintind ca am dat un comunicat, imediat dupa ce a aparut acuzatia, in care am spus ca nu am avut nicio implicare in sustinerea pe care a primit-o Vadim in Senat si reconfirm aceasta afirmatie, desi vad ca dupa un comunicat oficial, cei ori platiti ori cu interese de a continua denigrarea, sustin aceasta legatura", a mai spus presedintele.

"Nu am avut nicio legatura cu desemnarea lui Vadim in functia de vicepresedinte, nicio consultare cu niciun partid, nici macar cu PD-L. Nu ma ocup de lucruri marunte legate de locuri prin Parlament. Preocuparile pentru lucruri marunte are cine sa le aiba in clasa politica, si pentru minciuna si pentru lucruri marunte. Eu ma ocup de lucrurile mari in Romania, nu de maruntisuri", a conchis seful statului.

Cotidianul a relatat ca intelegerea prin care PD-L ii ceda presedintelui PRM C.V.Tudor postul de vicepresedinte al Senatului ar fi avut loc cu acceptul lui Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a sustinut marti ca nu a avut niciun contact cu vreun lider politic, inclusiv de la PD-L, pe tema impartirii de functii in Senat, si a cerut partidelor sa nu-l implice pe seful statului "in campania electorala prematura care se contureaza in aceste zile".

Precizarile sefului statului vin in contextul discutiilor referitoare la cedarea, marti, de catre PD-L a vicepresedintiei Senatului in favoarea PRM, schimb in cazul caruia PNL si PC au invocat un presupus "troc politic" intre seful statului, catalogat drept "liderul informal" al democrat-liberalilor si presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

"Pentru a pune capat actiunii de intoxicare a opiniei publice lansata astazi, 2 septembrie, de membri ai unor partide politice, presedintele Romaniei precizeaza ca nu au existat niciun fel de contacte intre domnia sa si vreun lider politic sau vreun partid politic, inclusiv PDL, pe tema alocarii de functii in Senatul Romaniei", se arata intr-un comunicatul al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, Basescu a facut un apel la partidele politice "sa nu incerce sa il implice pe seful statului in campania electorala prematura care se contureaza in aceste zile". Seful statului recomanda partidelor politice sa isi axeze campania electorala pe confruntarea solutiilor propuse pentru rezolvarea problemelor reale cu care se confrunta cetatenii si nu pe dezinformarea acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.