Liderii PSD au atacat in termeni duri la Iasi, modul in care liberalul Cristian Adomnitei conduce Ministerul Educatiei, cerandu-i acestuia sa demisioneze din functia de ministru, transmite corespondentul NewsIn.
"A venit vremea ca domnul Adomnitei sa spuna la revedere acestei functii de ministru al Educatiei. Motiunea simpla pe care o vom depune luni nu permite demiterea lui, insa, astazi, de la Iasi, cerem, din punct de vedere politic, in mod oficial, demisia lui Cristian Adomnitei. Este un lucru de bun simt, cred ca si primul-ministru ar avea de castigat", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana.

Liderul social-democratilor sustine ca Adomnitei a reusit sa cheltuiasca doar 40% din bugetul Ministerului Educatiei pe acest an, lucru infirmat insa de liberal. In plus, presedintele PSD a avansat o serie de statistici care, in opinia sa, situeaza Romania pe ultima pozitie in Europa privind perfomanta scolara.

"Sunt niste minciuni. Ministerul Educatiei a cheltuit toti banii, au ramas doar 180 milioane de euro. Nu stiu de unde scoate aceste procente. Cat priveste motiunea simpla, domnul Geoana a creat o noua ocazie ca Ministerul Educatiei sa-si prezente realizarile de cand sunt eu ministru, in comparatie cu nenorocirile pe care le-au facut ei. Declaratiile de astazi sunt o dovada a fariseismului domnului Geoana <<vorbeste gura fara el>>", a declarat, pentru NewsIn, ministrul Educatiei Cristian Adomnitei.

Potrivit ministrului, cele 180 milioane euro sunt pentru programul de achizitie a cate un desktop pentru elevi, insa fondurile sunt, la acest moment, blocate de o ordonanta.

Adomnitei a refuzat sa comenteze si declaratiile sefei Departamentului de Educatie din PSD, Ana Birchall, care a declarat, vineri, ca va depune o sesizare la DNA privind modul in care Cristian Adomnitei a repartizat microbuze scolare in judetul Iasi.

"Sesizarea face referire la cele 34 de microbuze pe care domnul Adomnitei le va repartiza sambata in judetul Iasi. Am informatii clare ca 21 dintre acestea merg in comune ce fac parte din colegiile uninominale ale domnilor Adomnitei, Fenechiu si Dobre, toti liberali", a declarat Ana Birchall.

Ea a adaugat ca, in opinia sa, ministrul Educatiei se face vinovat de mita electorala. "Democratia nu e de vanzare. As vrea ca DNA sa finalizeze acest dosar in mod alert, pentru ca este vorba clar de mita electorala", a mai spus Ana Birchall.

Seful Departamentului Educatie din PSD sustine ca a mai depus, pe parcursul acestui an, inca doua sesizari la DNA privind modul cum ministrul Educatiei a gestionat fondurile autoritatii centrale.

PSD a organizat la Iasi, un forum national de educatie, manifestare in cadrul careia a fost lansata strategia partidului in sistemul educational, cuprinsa in oferta de guvernare a social-democratilor. La intalnire au participat lideri regionali ai PSD, fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu si directori de scoli din Iasi. In cadrul acestui forum, presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca social democratii vor depune saptamana viitoare, la Camera Deputatilor, o motiune simpla privind sistemul educational din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.