Geoana a precizat ca discutia a avut un caracter "exploratoriu" si nu s-a stabilit nici daca Sandru va candida la parlamentare pentru PSD, nici forma de colaborare electorala din cele doua partide-respectiv candidaturi ale PIN sub sigla PSD.

Potrivit "Cotidianul" de joi, includerea PIN in alianta PSD-PC a fost discutata luni, in cadrul sedintei Delegatiei Permanente a celor doua partide, unde s-a stabilit ca unul dintre colegiile pentru Camera Deputatilor in judetul Constanta sa fie rezervat pentru Lavinia Sandru.

Cozmin Gusa a anuntat in aceasta vara, dupa esecul de la primaria Capitalei, ca nu mai doreste sa candideze la Parlament. Gusa a plecat din PSD in 2004, in prag de alegeri, optand sa faca parte din staff-ul lui Traian Basescu si ocupand chiar o functie de conducere in PD. Ulterior, el a intrat in Parlament pe listele aliantei PNL-PD si a fost ales sef al grupului parlamentar al democratilor de la Camera Deputatilor. In urma unui scandal intern, Cozmin Gusa si Lavinia Sandru au plecat din PD si au pus bazele PIN.