Regizorul Sergiu Nicolaescu va candida din partea PSD, la alegerile parlamentare din luna noiembrie, pentru un colegiu senatorial din Arad, a anuntat presedintele interimar al social-democratilor aradeni, Marius Lazar, transmite corespondentul NewsIn.
„In urma unei discutii, domnul Sergiu Nicolaescu mi-a confirmat intentia de a candida in judetul Arad. Inca nu am stabilit in ce colegiu. Vom vedea vineri colegiul in care domnul Nicolaescu va candida“, a mentionat Marius Lazar.

Presedintele interimar al PSD Arad a mai spus ca repartizarea candidatilor pe colegii va avea loc vineri, in cadrul Biroului Judetean de Coordonare. Procedura consta in validarea optiunilor formulate de candidati, pe baza sprijinului organizatiilor din colegiile pe care le-au ales.

Printre candidatii anuntati de PSD Arad pentru alegerile parlamentare sunt actualul senator Dan Ungureanu, fostul presedinte al organizatiei judetene Florin Remetan, fostul senator Avram Craciun si Ioan Biris.

Din partea Partidului Conservator, PSD il va sustine pe Dorel Popa, primar al Aradului in mandatul 2000-2004 si fost presedinte al PSD Arad, inainte sa demisioneze ca urmare a rezultatelor slabe de la alegerile locale din 2004. De asemenea, PSD ar putea sustine si un al doilea candidat PC la Arad, respectiv pe deputatul Lia Ardelean, o decizie in acest sens urmand sa fie luata peste cateva zile.

Liderul PSD Arad a mai spus ca poarta discutii cu trei personalitati aradene, in vederea candidaturii lor pe listele aliantei PSD+PC.

Marius Lazar a anuntat ca, in urmatoarele zile, se va infiinta si la Arad Delegatia Permanenta a PSD-PC, care va coordona campania electorala. Conform protocolului incheiat la centru, delegatiile din teritoriu vor fi alcatuite pe principiul paritatii, numarul membrilor urmand sa fie stabilit de comun acord.

Candidatii aliantei PSD+PC Arad vor contribui cu o suma, pe care o vor stabili de comun acord cu Delegatia Permanenta Judeteana, la bugetul de campanie pe judet. Pentru campania proprie in colegiul sau, fiecare candidat va putea cheltui pana la 50.000 euro, cei care candideaza pentru Camera Deputatilor, si 75.000 euro, cei care candideaza pentru Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.