Deputatul PSD Miron Mitrea isi mentine decizia de a demisiona din Parlament, insa nu face acest gest pentru a se pune la dispozitia procurorilor DNA pentru ca nu are incredere in ei si pentru ca acestia sunt comandati politic, potrivit NewsIn.
"Eu azi imi dau demisia si intru in altfel de legatura cu institutiile statului, sigur n-am sa folosesc deloc formula ca ma pun la dispozitia procuraturii, ca nu fac asta. Nu fac gestul ca sa ma pun la dispozitia lor, am fost doi ani anchetat, stiu ce este acolo, n-am nici cea mai mica incredere in procurorii politici de la DNA, dar n-aveam cum sa ies onorabil, onoarea mea n-aveam cum sa mi-o apar ramanand in continuare in Parlament", a declarat deputatul PSD inaintea sedintei Biroului Permanent al Camerei, ultimul in formula veche, unde Mitrea ocupa si postul de vicepresedinte.

Miron Mitrea a mai adaugat ca nu a decis sa demisioneze gandindu-se ca face un gest pentru beneficiul PSD. "Fac un gest pentru mine si ca sa arat ca nu am niciun fel de frica, sa faca ancheta, sa lucreze. (...) Faptul ca ti se spune tot timpul ca te ascuzi dupa imunitate ca sa nu te ancheteze nu stiu cine, e jenant", a spus el. Mitrea a evitat insa sa comenteze situatia lui Adrian Nastase, singurul dintre cei patru fosti si actuali ministri care a ramas cu imunitate, si nici nu a vrut sa-i dea vreun sfat. "Il sfatuiesc sa faca ceea ce crede el ca este mai bine pentru el", a declarat el.

Fostul ministru al Transporturilor a sustinut insa ca demisia sa nu trebuie interpretata ca un act de renuntare la politica. "Nu va asteptati sa ma calugaresc, nu ma retrag la manastire, raman in politica. Sunt politician, asta este meseria mea", a spus el, adaugand ca vrea sa candideze la Senat, dar nu pentru a obtine din nou imunitate. "Nu se poate specula acest lucru decat cu rea-vointa", a adaugat el. Mitrea a mai spus ca nu stie daca procurorii vor avea timp sa termine ancheta pana dupa parlamentare. "Depinde ce ordine vor primi", a sustinut liderul PSD.

Miron Mitrea a mai spus ca pentru postul sau de vicepresedinte al Camerei sunt in competitie Victor Ponta si Eugen Nicolicea. Liderul PSD urmeaza sa candideze pentru un nou mandat de parlamentar, la Senat, intr-un colegiu din Vrancea.

Adrian Nastase ramane, deocamdata, singurul ministru-parlamentar care beneficiaza de imunitate penala, dupa ce Senatul a decis marti ca procurorii pot incepe urmarirea lui Codrut Seres si a lui Paul Pacuraru, iar Miron Mitrea a anuntat ca va demisiona din Parlament pentru a putea fi anchetat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.