Liderul PSD candideaza pentru un nou mandat de parlamentar la alegerile din 30 noiembrie.
Miron Mitrea (PSD) a declarat ieri ca nu isi va mai continua mandatul de deputat in Parlamentul Romaniei, punandu-se la dispozitia DNA. „Imediat dupa ce presedintele Camerei va declara deschisa sesiunea de toamna si dupa intonarea imnului de stat voi cere cuvantul si imi voi anunta demisia din functia de deputat”, a afirmat Mitrea.

El a anuntat inca de luna trecuta ca, in situatia in care plenul Camerei nu va vota favorabil cererea DNA de incepere a urmaririi penale in dosarul in care este vizat (pentru acuzatii privind unele aspecte din perioada in care era ministru al Transporturilor - n.a.), va demisiona pentru a se putea apara in justitie.
Publicitate

Dupa cum se stie, pe 13 august a.c., rezultatul votului in Camera in cazul dosarului Mitrea a fost urmatorul: 150 de voturi pentru si 120 contra. Pentru ca DNA sa poata demara urmarirea penala erau necesare 218 voturi pentru.

Miron Mitrea a mai declarat ca nu ii este frica de justitie. ,,Practic, cercetarile au inceput de acum doi ani si eu am fost in mai multe randuri la DNA. Culmea, eu nici nu stiam ca am imunitate in raport cu acest dosar pana nu a intervenit decizia Curtii Constitutionale.”


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.