Inainte de sedinta Biroului Permanent a Senatului, unde urma sa fie oficializata intelegerea PRM-PD-L, prin care C.V. Tudor a primit de la democrat-liberali functia de vicepresedinte al acestei camere, liderul peremist a declarat ca acest acord e de bun augur pentru politica romaneasca.

"Asta e situatia, noi suntem colegi, prin forta lucrurilor am ajuns la aceasta solutie pentru ca PSD si PC, impinsi de masoneria rusa trag sforile sa iasa un guvern PSD-PC si in felul asta au crezut ca ne pot izola.Uite ca am gasit o punte de comunicare si colaborare. (...) Va asigur ca sunt niste acorduri de bun augur pentru viitorul politic romanesc"
, a declarat Corneliu Vadim Tudor.

El a spus insa ca nu poate anticipa deocamdata o viitoare colaborare cu PD-L. "Singura noastra grija e sa nu fim furati la alegeri. Atata vrem: sa se neutralizeze masina de frauda si sa se dea sondajele corect", a spus C.V.Tudor.

Liderul PRM a admis ca formatiunea sa va vota motiunile simple ale PD-L pentru ca asa este firesc. "E de la sine inteles ca o motiune pe sanatate si ca dezastrul din agricultura ne duce in aceasta directie (vot favorabil, n.r.)", a declarat el.

Dupa ce luni criticase PC pentru ca a denuntat unilateral protocolul de impartire a functiilor, Corneliu Vadim Tudor declarat ca PRM denunta acest document pentru ca nu poate sa aiba un acord "cu un partid al carui secretar general e acuzat de spionaj si de subminarea economiei nationale".

Liderul PRM a mai spus ca Dan Voiculescu le-a cerut colegilor sai conservatori sa ia de la PRM functia de vicepresedinte pentru ca el, C.V. Tudor, nu a permis "neobrazarea fuzionarii prin absorbtie cu partidul televizor" si pentru ca peremistii din Senat au votat pentru inceperea urmaririi penale a lui Codrut Seres.
Corneliu Vadim Tudor a sustinut ca nu a discutat cu Traian Basescu despre acest acord cu democrat-liberalii pentru ca seful statului "a avut o misiune mult mai grea, la Bruxelles" (la Consiliul European de luni, pe tema Georgiei-n.r. ), dar a recunoscut ca a vorbit cu liderul PD-L Emil Boc.

"Am mereu discutii cu Emil Boc si in somn vorbesc cu Emil Boc", a spus presedintele PRM, adaugand ca, desi Boc "e mai mic de statura si vorbeste fara pauza de respiratie", el are o mare stima pentru el pentru ca are o logica buna si vorbeste bine engleza.

Totusi, Emil Boc a exclus o colaborare mai larga a PD-L cu PRM si a afirmat ca democrat-liberalii nu au cerut, in schimbul postului de vicepresedinte al Senatului, cedat lui C.V.Tudor, sprijin din partea peremistilor pentru motiunile simple pe care intentioneaza sa le depuna.

Boc a insistat ca decizia PD-L este "o chestiune punctuala" si "nu are nimic de a face cu protocoale politice sau cu aliante" si ca democrat-liberalii nu au solicitat sprijinul PRM pentru motiunile simple anuntate. "Nu cerem nimic, este o chestiune algoritm politic, de discutie intre grupurile parlamentare pentru functiile care revin la nivelul celor doua Camere".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.