"Nu am creeat niciun fel de obligatie financiara pentru candidatii nostri pentru ca nu dorim sa transformam alegerile pentru cea mai importanta structura din Romania in targ sau targuiala", a declarat Duvaz, precizand ca banii necesari pentru campanie vor proveni din cotizatiile celor cateva sute de mii de membri PSD si din donatii transparente, facute asa cum cere legea.

Pe de alta parte, Duvaz a mai precizat ca pe 27 septembrie va avea loc un congres comun PSD-PC care va stabili candidatul pentru functia de premier, aratand ca, desi nu va fi prezentat cabinetul propriu zis vor fi identificate "nucleele de baza ale structurii guvernamentale".

Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, declara joi ca formatiunea se gandeste sa impuna plata de catre fiecare candidat la parlamentare a unei sume care sa contribuie la campania de la nivel national, precizand ca aceasta contributie va fi "modesta".

Si PD-L ar putea introduce o asemenea contributie de campanie, dupa cum a precizat joi pentru NewsIn vicepresedintele formatiunii Adriean Videanu. Miercuri, seful de campanie a PNL, Dan Motreanu, declarase pentru NewsIn ca fiecare candidat PNL trebuie sa contribuie cu suma de 2.500 de euro la bugetul de campanie, sustinand ca PD-L cere 10.000 euro pe candidat, iar PSD cere 15.000 de euro.