Vicepresedintele PD-L Ioan Oltean a declarat astazi intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca formatiunea sa nu va fi simplu spectator al hotararilor luate de un Guvern „iresponsabil” care aloca bani, preferential, comunitatilor conduse de edili PNL si PSD cu scop de "mita electorala".
„Il atentionam pe primul ministru ca, la viitoarele hotarari de Guvern care sunt in lucru, si avem informatii certe ca se pregatesc alte HGR care se vor constitui intr-o mita electorala fara precedent, PD-L nu va fi un simplu spectator. Vom sesiza autoritatile europene si, in acelasi timp, vom actiona si juridic prin a contesta HGR respective pe calea contenciosului. Nu cred ca putem ramane doar simpli spectatori si sa incurajam faradelegile unui Guvern si a unor partide iresponsabile”, a spus Ioan Oltean, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit vicepresedintelui PD-L, prin HGR din 23 aprilie 2008, judetului Bistrita-Nasaud suma de 8,5 milioane de lei pentru cheltuieli de capital sau reparatii, respectiv unui numar de 37 de comunitati.

„Din totalul de 37 de comune care au beneficiat de resurse financiare prin aceasta hotarare, 10 sunt ale PNL si obtin 65% din bani, 24 sunt PSD si obtin circa 30% din resurse, doua ale PD-L si doi primari sunt independenti carora le revine restul. Este totalmente inadmisibil pentru un Guvern sanatos la minte sa ia o asemenea masura. Doar un guvern iresponsabil adopta o asemenea hotarare. De altfel nu este singura. Mai avem si alte hotarari prin care onoratul si distinsul premier Tariceanu le-a luat si in care fondurile sunt impartite in proportie de peste 90% intre PSD si PNL. Un Guvern ciung cum spune Geoana, dar ciung este si PSD pentru ca il sustine, un Guvern iresponsabil ca si partidele care il sustin”, a adaugat Ioan Oltean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.