Presedintele PRM, C.V.Tudor, a declarat ca nici Calin Popescu Tariceanu, nici Mircea Geoana n-au sanse sa fie desemnati pentru functia de premier, ca doar Theodor Stolojan ar putea fi propus,desi ar fi o premiera absoluta pentru ca dupa '89 niciun fost sef de Guvern nu a revenit la acest post, potrivit NewsIn.
Intrebat intr-o conferinta de presa daca este de parere ca premierul Tariceanu ar putea fi desemnat din nou premier, Tudor a raspuns: "nicio sansa", explicand ca e putin probabil ca seful liberalilor sa aiba inca o data acceptul presedintelui. "Tariceanu n-are nici o sansa. In primul rand ca trebuie sa-l nominalizeze presedintele, conform Constitutiei si nu cred. Decat daca vor fi facut ei (presedintele Basescu si premierul Tariceanu, n.r.) vreo intelegere oculta si odioasa si sa cada la pace (...) Poate doar in felul acesta – sa se fi tocit coltii lui Basescu de asa maniera incat sa-l incalece un manechin pe nume Tariceanu", a declarat C.V. Tudor. El a sustinut ca premierul Tariceanu a marit pensiile si alocatiile si a luat alte decizii ducand la cresterea datoriei externe romanesti si folosind banii capsunarilor, cele cateva miliarde de euro, a detaliat liderul peremist, spunand ca "asa si Nicu Ceausescu putea sa conduca si din groapa".

Nici sefului PSD, lui Mircea Geoana, liderul peremist nu-i da prea multe sanse sa fie desemnat de Traian Basescu drept sef al executivului. "Nu are nicio sansa. Pot sa-i fac o <<predictibilitate>> (liderul PSD a declarat recent ca Romania are nevoie de predictibilitate la granite, afirmatie persiflata anterior de presedintele PRM, n.r): Nu o sa ajunga pentru ca aceasta functie nu e pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste", a adaugat vicepresedintele Senatului.

C.V. Tudor a spus insa ca Stolojan ar avea o sansa sa fie propus de Basescu, dar ca ar fi o premiera absoluta intrucat dupa 1989 niciun fost sef de guvern nu a mai revenit in aceasta functie. Presedintele PRM l-a ironizat si pe Stolojan despre care a spus ca pentru a fi premier are nevoie de "toata forta si impetuozitatea, aceeasi cu care a spart si geamurile unui hotel din Iasi". "Dar daca Basescu vrea si se incapataneaza si gaseste si majoritatea parlamentara (...) atunci ar putea sa fie Theodor Stolojan", a mai opinat senatorul.

Intrebat pe cine ar vedea PRM ca premier, Tudor a raspuns in gluma ca "maresalul Antonescu ar fi un bun premier". C.V.Tudor a sustinut insa ca PRM propune un guvern de uniune nationala, context in care desemnarea premierului ar deveni o chestiune secundara. El a mentionat in plus ca singurul guvern pe care PRM l-a sustinut in Parlament a fost cel condus de Nicolae Vacaroiu, "un guvern foarte bun" care a repus economia pe picioare.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.