Ministrul Internelor, Cristian David, a declarat vineri, la Constanta, ca exista anumite legaturi, directe sau indirecte, intre politisti, magistrati si politicieni locali cu reprezentantii unor grupari de criminalitate organizata, transmite corespondentul NewsIn.
“Exista anumite legaturi directe sau indirecte intre politisti, magistrati si politicieni locali cu reprezentantii acestor grupari. Noutatea este ca am curaj sa spun acest lucru”, a afirmat David, dupa o videoconferinta cu sefii Inspectoratelor Judetene de Politie. El a mai precizat ca Inspectoratul General al Politiei Romane va monitoriza, in acest sens, situatia din mai multe judete.

David a afirmat ca va propune, saptamana viitoare, Ministerului Public, infiintarea unei unitati speciale de lucru formate din politisti si procurori, care sa colaboreze pentru destructurarea gruparilor interlope si a altor grupuri infractionale.

“Se cunoaste, in anumite judete, despre situatia infractionala si sustinerea activitatii care finanteaza aceste grupuri prin camatarie, prostitutie, santaj. Acestea trebuie stopate de toate institutiile abilitate. Am propus si vom operationaliza in scurt timp cu Parchetul General o unitate de lucru speciala a carei activitate sa realizeze acest lucru. Obiectivele punctuale sunt de a intensifica operationalizarea informationala si operativa, precum si pentru valorificarea judiciara a activitatii de cercetare”, a afirmat David.

Acesta a mai spus ca este necesara o astfel de colaborare pentru eficientizarea acestor actiuni. “Sa nu mai continuie pasarea de responsabilitati, sa existe o buna colaborare si sustinere intre politisti si procurori pentru intocmirea de dosare bune cu materiale probatorii consistente”, a mai afirmat ministrul Internelor.

El a cerut si a transmis un avertisment, dupa videoconferinta cu sefii Inspectoratelor Judetene de Politie, pentru asumarea unei mai mari responsabilitati in acest sens, dar si inlaturarea din sistem a celor care ar putea avea legaturi cu aceste grupari. “E imperativ sa nu existe obstructie in aplicarea legii. Politistii trebuie sa fie total desprinsi de orice legatura cu membrii sau reprezentantii acestor grupari infractionale”, a precizat Cristian David.

Ministrul Internelor si Reformei Administrative a mai spus ca exista un grup de lucru care va propune modificari legislative in ceea ce priveste infractiunea de ultraj si in acelasi timp a spus ca se intentioneaza marirea coeficientului de ierarhizare a structurilor de politie care lucreaza in strada cum ar fi cele de politie rutiera si ordine publica, drepturi banesti care vor fi cuprinse in proiectul de buget de anul viitor. In schimb, alte drepturi cerut de politisti precum despagubiri de 250.000 de euro sau subventionarea dobanzii la locuintele cumparate de politisti pentru o perioada de 15 ani, au fost catalogate drept hazardate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.