"Daca eu voi fi desemnat de catre partid drept candidat pentru functia de prim-ministru sigur ca va trebui sa imi indeplinesc acest rol, cu tot ce inseamna el, la nivel national, in teritoriu", a declarat Theodor Stolojan la Scoala de vara a OT PD-L.

Intrebat daca si-a depus candidatura pentru aceasta functie, Stolojan a raspuns ca o sa si-o depuna, nementionand insa cand, dar precizand ca trebuie sa urmeze procedurile interne ale partidului.

"O sa imi depun. Noi avem o procedura prevazuta de statutul partidului si vom respecta procedura aceasta. Cei care au aspiratii la aceasta functie publica importanta isi depun candidaturile si avem mai multe etape: BPN, Colegiul National", a spus liderul PD-L.

Stolojan a mai declarat ca nu va candida la alegerile parlamentare din aceasta toamna tinand cont, in primul rand, de faptul ca este europarlamentar. Liderul PD-L a precizat insa ca posibila sa candidatura la postul de premier ar complica lucrurile daca va participa la scrutinul din 30 noiembrie.

Citeste si:

"Din punctul acesta de vedere eu consider ca neparticipand intr-un colegiu pentru Parlamentul Romaniei ar inlesni un asemenea rol", a explicat.

Referitor la declaratia lui Tariceanu de vineri conform careia el vrea sa fie candidatul din partea PNL pentru functia de prim-ministru, prim-vicepresedintele PD-L a declarat ca Romania nu mai are nevoie de o guvernare asemenea celei conduse de liderul liberal.

"Ma bucur ca e asa de sigur. E prim-ministru, banuiesc ca-si mai doreste. (...) Un prim-ministru care, banuiesc, ca in perioadele in care nu e la Monte Carlo sau mai stiu eu pe unde, ajunge la concluzia ca e o problema la infrastructura Romaniei. Este imposibil ca in Romania sa ai un prim-ministru care dupa patru ani de guvernare ajunge la concluzia ca infrastructura e o problema serioasa si ca trebuie dati mai multi bani la infrastructura. Deci nu avem nevoie in Romania de o asemenea guvernare", a spus Stolojan.