Calin Popescu Tariceanu a anuntat vineri, in deschiderea lucrarilor Delegatiei Permanente a PNL, ca doreste sa fie candidatul partidului pentru un nou mandat de premier si le-a transmis liberalilor ca trebuie sa faca fata unei campanii electorale extrem de dure.

"Va anunt cu mandrie si entuziasm ca vreau sa fiu candidatul PNL la functia de prim-ministru al Romaniei", a afirmat Tariceanu in fata membrilor Delegatiei Permanente, sustinand ca este "mandru" ca este presedintele PNL, dar si sef al al guvernului. Tariceanu a informat, de asemenea, ca va candida pentru un post de parlamentar, in colegiul numarul 2 din Bucuresti.

Liderul PNL le-a transmis colegilor sai ca va face o campanie va fi una extrem de dura si i-a indemnat pe liberali sa mearga sa se intalneasca cu oamenii pentru a face cumoscut mesajul partidului.

"Campania mea, la fel ca si a dumneavoastra, va fi o campanie extrem de dura pentru ca avem adversari puternici pe care nu putem sa-i subestimam. Va fi o campanie in care va trebui sa venim cu multa energie, cu resurse si sa alocam foarte mult timp. Vreau sa fac o campanie, alaturi de voi, sa mergem pe strazi, sa ne intalnim cu oamenii sa le dam telefoane, sa le preluam problemele si numai in felul acesta vom putea sa simtim care este pulsul tarii si ceea ce oamenii doresc intr-adevar pentru viitorul lor", a declarat Tariceanu.

Presedintele PNL a facut, pe scurt, o prezentare a programului politic al partidului, care, odata pus in practica, va face, in opinia sa, ca Romania sa ajunga o putere economica a Uniunii Europene.

"Romania este astazi a saptea tara din Europa ca teritoriu si populatie. Ambitia noastra esa facem din Romania a saptea putere economica a Europei. Acest lucru este posibil, nu e o tinta de neatins", a spus Tariceanu.

Seful guvernului a mentionat intre prioritatile guvernarii investitiile in infrastructura la nivelul intregii tari, imbunatatirea mediului de afaceri, educatia, sanatatea, sitemul de pensii, lupta anticoruptie si mediul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.