Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat joi ca securitatea energetica este o prioritate si Romania doreste sa consolideze o viziune comuna pe acest subiect cu SUA, in special in privinta relatiei cu partenerii din zona Marii Negre si a Caucazului, independenta si integritatea Georgiei fiind esentiale.
Integritatea teritoriala si independenta Georgiei sunt pentru Romania un "punct esential", a mai spus premierul, dupa intrevederea pe care a avut-o la Palatul Victoria cu senatorul american Richard Lugar, liderul minoritatii republicane din Comitetul pentru Relatii Externe al Senatului SUA.

"Pentru noi, crearea unui cadru de securitate si de stabilitate in regiunea Marii Negre este o prioritate, ca de altfel, sper, si pentru partenerii nostri europeni. Problema conflictelor inghetate din regiune este una extrem de actuala care trebuie sa beneficieze de o pozitie comuna din partea statelor europene", a adaugat premierul Tariceanu.

Franta, negociatoarea planului de pace din Georgia, a convocat un summit european extraordinar, pentru 1 septembrie, la Bruxelles, reuniunea fiind consacrata "ajutarii Georgiei si viitorului relatiilor UE cu Rusia".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.