Presedintele Basescu si premierul Tariceanu vor calatori cu aceeasi aeronava, luni, la Bruxelles, unde va avea loc Consiliul European extraordinar convocat de presedintia franceza a UE, pe tema "ajutarii Georgiei si viitorului relatiilor UE cu Rusia"

Cei doi oficiali romani au mai calatorit impreuna la sfarsitul lui 2007, cand s-au deplasat cu aceeasi aeronava la Lisabona, unde s-a semnat Tratatul de reforma al UE, iar de acolo spre Bruxelles, pentru a participa la Consiliul European de iarna.

Din delegatia de presa au facut parte doar ziaristii acreditati la Cotroceni deoarece, din cauza numarului limitat de locuri, s-a luat decizia ca ziaristii acreditati la Guvern sa nu mai calatoresca cu cei doi oficiali. Si din delegatia de presa care ii va insoti pe seful Executivului si pe presedinte la summitul extraordinar de luni vor participa doar ziaristii acreditati la Cotroceni.

Franta, negociatoarea planului de pace din Georgia, a convocat un summit european extraordinar, pentru 1 septembrie, la Bruxelles, reuniunea fiind consacrata "ajutarii Georgiei si viitorului relatiilor UE cu Rusia". Anuntul a intervenit in timp ce mai multe state occidentale au condamnat recunoasterea independentei Osetiei de Sud si Abhaziei de catre Rusia. Moscova a trimis trupe in cele doua regiuni separatiste ale Georgiei la inceputul lunii, in replica la incercarile Tbilisi-ului de a prelua controlul asupra Osetiei de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.