Elena Udrea a fost contestata astazi, la Scoala de vara a OT PD-L de la Costinesti, de un grup de tineri democrat-liberali din Constanta, organizatie de a carei reorganizare s-a ocupat secretarul executiv al PD-L, facand o serie de excluderi care au generat mai multe scandaluri
In timp ce fiica cea mica a presedintelui a fost taxata de vicepresedintele Cezar Preda, fosta „blonda de la Cotroceni” s-a reintalnit la tabara de vara a tinerilor PD-L cu o parte din contestarii din organizatia Constanta.

Conflictele par sa fie la ordinea zilei in PD-L. Dupa ce saptamana trecuta o parte din liderii partidului s-au incaierat verbal pe tema candidaturii Monei Musca pe listele partidului si mai apoi pe cea a nomimalizarii lui Theodor Stolojan ca si propunere pentru functia de premier, joi, la tabara de vara a Organizatiei de Tineret a pedelistilor nervii au izbucnit din nou. Protagonisti: fiica cea mica a presedintelui Basescu, Elena si vicepresedintele PD-L, Cezar Preda. Acesta a simtit nevoia sa taxeze laudele pe care Elena Basescu si le-a adresat practic siesi si organizatiei de tineret, pentru faptul ca au strans ajutoare pentru sinistratii din nordul Moldovei, informeaza Cotidianul.

Un discurs al lui Cezar Preda, in care acesta critica felul in care isi constuiesc discursurile tinerii democrat-liberali, a deranjat-o pe Elena Basescu, care a calificat drept "regretabil" gestul colegului sau de partid

„Monica Ridzi a folosit de foarte multe ori, si chiar Elena Basescu, chestiunea ca noi am fost primii, noi am fost primii care am facut etc. Nu trebuie sa spunem noi ca am fost primii. Se vede daca am fost primii sau nu. Noi trebuie sa facem ceea ce trebuie sa facem”, a declarat Preda, citat de NewsIn.

La scurt timp, secretarul general al tinerilor pedelisti, Elena Basescu, s-a aratat indignata de criticile lui Preda. "E regretabil sa vii la scoala de vara a tinerilor si sa le critici discursurile", a declarat Elena Basescu. Ea a precizat ca are "o viziune diferita" de cea a lui Cezar Preda in ceea ce priveste politica.

„Cred ca in politica trebuie sa iesi in public tot timpul si sa spui ceea ce ai realizat, mai ales ca ma aflam in fata tinerilor care m-au ales in urma cu 6 luni si era de datoria mea sa fac un bilant si sa le demonstrez ca am respectat programul pe baza caruia am fost aleasa in functia de secretar general al OT PDL, impreuna cu Monica Iacob-Ridzi. Eu asa inteleg ca se face politica: trebuie sa spui tot timpul ceea ce ai facut, pentru ca altfel lumea ramane cu o impresie gresita”, a explicat Elena Basescu.

Grupul de tineri din Constanta au desfasurat in spatele Elenei Udrea un banner pe care scria: "Legea de excludere. Studiu de caz: Constanta". Oameni din stafful PD-LL au incercat sa-i oblige pe acestia sa dea jos banner-ul, insa fara succes.

"Despre Constanta eu nu mai vreau sa discut, este o problema care s-a reglat la nivelul conducerii nationale", a comentat Udrea.

Dupa alegerile locale , conducerea PD-L Constanta a fost dizolvata, iar de reorganizare s-au ocupat Elena Udrea si Valeriu Stoica. Ion Popescu a fost numit la sefia organizatiei. Numirea lui Popescu, dizolvarea conducerii, dar si excluderea mai multor membri imediat dupa dizolvare, au provocat un scandal in interiorul filialei, care a culminat cu noi excluderi de membri (in total peste 20, n.r.), acuzati de actiuni de destabilizare si de colaborare cu PSD, dar si cu acuze grave la adresa Elenei Udrea si a lui Valeriu Stoica, responsabili de la centru pentru democrat-liberalii constanteni.

Cei exclusi au contestat insa decizia prin care au fost dati afara din partid. Ei s-au bucurat de sprijinul mai multor primari si consilieri din localitati ale judetului, dar si de al altor membri ai organizatiei. Ei au acuzat actuala conducere interimara, inclusiv in doua scrisori trimise liderului PD-L Emil Boc, de faptul ca a pornit o vanatoare de vrajitoare si ca foloseste practici "securisto-comuniste" impotriva membrilor organizatiei. In plus, ei au spus ca pentru rezultatele slabe de la alegeri trebuie sa-si asume raspunderea si Elena Udrea si Valeriu Stoica, care raspund de filiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.